Days Gone na počítači nebude obyčejným portem z konzolí PlayStation 4 a PlayStation 5. SIE Bend Studio potvrdilo, že půjdou ve stopách PC verze Horizon Zero Dawn a nabídnou hráčům podporu širokoúhlých monitorů, odemčenou frekvenci snímků za sekundu a vylepšený grafický kabátek.

Informace přicházejí z oficiálního twitterového účtu vývojářů. Na Steamu se dočteme více o grafickém vylepšení. Zmíněna je zvýšená úroveň detailů, zorného pole a vzdálenost vykreslování zeleně. Potvrzena je také přítomnost českých titulků a samozřejmostí je podpora achievementů.

Přečtěte si také: Alan Wake 2 s podporou Epicu, zájem o Outriders, E3 2021 zdarma

Abyste si Days Gone na počítači mohli zahrát, budete potřebovat minimálně Windows 10 64-bit, procesor Intel Core i5-2500K@3.3GHz nebo AMD FX 6300@3.5GHz, 8 GB RAM, grafickou kartu Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) nebo AMD Radeon R9 290 (4 GB), DirectX verze 11 a 70 GB volného místa na disku.

Ve všech případech je doporučován SSD disk, ale není podmínkou. Pro lepší zážitek se uvádí ještě Intel Core i7-4770K@3.5GHz nebo Ryzen 5 1500X@3.5GHz, 16 GB RAM a Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) nebo AMD Radeon RX 580 (8 GB).

Snad bude lepší optimalizace než u Horizon Zero Dawn. Součástí PC verze bude New Game Plus a režimy přežití a výzvy.

Přečtěte si také: PS Plus v dubnu nabídne Oddworld: Soulstorm i Days Gone

Days Gone je akční adventura zasazena do otevřeného světa, na PS4 vyšla 26. 4. 2019 a na počítačích bude dostupná během letošního jara. Hra se odehrává ve smrtící post-pandemické Americe. Vžijete se do role tuláka a lovce odměn Deacona St. Johna. Ten se svou motorkou projíždí tímto světem, bojuje o přežití a zároveň hledá důvod, proč v tomhle akčním dobrodružství dál žít.

„Nazuj si zašpiněné boty bývalého motorkářského psance Deacona St. Johna a dnešního lovce odměn a zkus v zemi obklopené smrtí najít důvod k životu. Na kdysi obydlených místech hledej vybavení, z něhož můžeš vyrábět cenné předměty a zbraně, nebo zkus své štěstí v poctivém obchodě s dalšími přeživšími, kteří se tak snaží zajistit si živobytí… anebo zvol násilnější prostředky,“ láká Sony.