Soudkyně Jacqueline Scott Corley zamítla žádost americké Federální obchodní komise (FTC) o předběžné opatření, které by Microsoftu zakázalo koupit Activision Blizzard do doby, než rozhodne devátý odvolací soud. Stejná soudkyně zamítla žádost o vydání předběžného opatření už v úterý.

Po úterním verdiktu se americký regulační orgán odvolal, ale rozhodnutí odvolacího soudu může trvat déle. Platnost současného předběžného zákazu, který byl vydán v červnu, končí dnes ve 23:59 amerického času. Je otázkou, zda do té doby stihne odvolací soud rozhodnout.

PRODEJ PRÁV NA CLOUD V BRITÁNII?

Microsoft a Activision Blizzard se snaží dohodnout s britským Úřadem pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA). Microsoft podle zdrojů agentury Bloomberg zvažuje, že se vzdá části svého cloudového byznysu ve Spojeném království. To by mohlo zahrnovat prodej práv. Zájem by mohly mít telekomunikační, herní nebo internetové firmy, případně soukromé kapitálové společnosti.

CMA zablokoval spojení Xboxu s vydavatelem Call of Duty už v dubnu kvůli obávám o dopad na vznikající trh cloudových her. Microsoftu ale dochází čas, dříve se zavázal, že akvizice za 68,7 miliardy dolarů bude dokončena do 18. 7. 2023. Pokud se tak nestane, mohou obě strany od fúze odstoupit. Navíc Microsoft musí zaplatit pokutu 3 miliardy dolarů.

Odborníci se přiklánějí k tomu, že Microsoft uzavře dohodu s Activisionem Blizzard během víkendu a vše oznámí v pondělí.