Společnost Sony se snaží do konce měsíce zvýšit množství prodaných konzolí. U této příležitosti naplánovala další slevou akci. Ta poslední byla před měsícem.

Tuzemské obchody nadále nabízejí PlayStation 5 Slim s Blu-ray mechanikou za zvýhodněných 11 990 Kč místo 13 590 Kč. Tedy za cenu digitální edice konzole. Navíc v těchto dnech začaly ke konzoli dávat dárek.

Na CZC a JRC k PS5 dostanete Horizon Forbidden West. U Alzy je to naopak Marvel's Spider-Man 2, nebo Horizon Forbidden West, zatímco Xzone vám dá na výběr mezi Horizon Forbidden West, Returnal a Demon's Souls. Jiné e-shopy s elektrem prodávají jen konzoli.

Podle známého dataminera a insidera billbil-kuna se na slevovou akci chystají i další evropské obchody. PlayStation 5 by měla být opět zlevněna o 75 eur, tedy stejně jako v únoru/februári letošního roku. V Německu chtějí ke konzoli za 480 eur (místo 550 eur) přihodit novinku Alone in the Dark. Slevy by měly začít začátkem příštího týdne.

Původně měla Sony v plánu za současný fiskální rok prodat 25 milionů kusů PS5. Nedávno ale uvedla, že k tomuto cíli budou chybět nějaké čtyři miliony kusů.