Po více než měsíci v betě dnes vyšla nová aktualizace systému konzole PlayStation 5. Vývojáři se zaměřili na zvýšení hlasitosti reproduktorů bezdrátových ovladačů DualSense a DualSense Edge. Po nainstalování aktualizace má být zvuk čistší s cílem zvýšit zážitek z hraní, abyste lépe uslyšeli zvuky ze hry nebo z chatu. V nastavení je možné zvuk ztlumit.

Díky novému modelu strojového učení umělé inteligence byla zlepšena kvalita mikrofonu v těchto ovladačích. Mělo by docházet k potlačení hluku a šumu na pozadí. Ať už je to stisknutí tlačítka, zvuky ze hry vycházející z TV nebo konverzace v okolí hráče.

Hráči využívající Share Screen v celoobrazovkovém režimu mohou nyní používat ukazatele a reakce emoji k interakci s hrou hostitele. Diváci mohou pohybovat kurzory, kreslit čáry nebo vybírat emoji. Diváci takto mohou hostiteli relace například pomoct s vyřešením hádanky, porazit bosse nebo něco najít. Pokud máte kamaráda, který by této funkce zneužíval, tak ji bude možné vypnout. Ještě tento měsíc dorazí aktualizace PlayStation App, kde také budou interakce Share Screen.

Poslední novinkou aktualizace firmwaru je nastavení jasu kontrolky napájení PS5. Na výběr jsou tři možnosti: tlumený, střední a jasný (výchozí). Možnost pro vypnutí chybí. Od září minulého roku je alespoň možné vypnout pípnutí při zapnutí konzole.