Doba předělávek na PlayStationu může pokračovat. Po dvou dílech The Last of Us má Sony kopat hlouběji a z hrobu vykopat Natahana Drakea. Akční dobrodružství s oblíbeným lovcem pokladů ve stylu Indyho se má vrátit skrz remake oblíbeného prvního Uncharted.

Uncharted: Drake's Fortune Remake by měl být v přípravě pro PlayStation 5 a PC. S informací přišel známý leaker Nick „Shpeshal Nick“ Baker, který se dříve specializoval na Xbox, ale nedávno správně předpověděl hry na State of Play od Sony. O remaku Uncharted: Drake's Fortune se Baker dozvěděl od různých zdrojů a měl vidět i nespecifikované důkazy.

Jen tyhle informace mu byly řečeny před nějakou dobou. Proto si není jist, zda v japonské společnosti náhodou nezměnili názor. Pokud je vše při starém, tak by se Nathan Drake mohl vrátit již letos. Vývoj nemá mít na starost Naughty Dog ani studio Bluepoint Games specializující se na remaky. Neil Druckmann jako vedoucí Naughty Dog už dříve prohlásil, že Uncharted uzavřeli a je čas jít dál. Tady se hodí připomenout konec roku 2022, kdy se spekulovalo o restartu Uncharted. A v lednu 2023 přišla reklama na PS5 s naznačením nového Uncharted s jinou postavou.

Uncharted je jednou z nejoblíbenějších sérií PlayStationu. Uncharted 4: A Thief’s End vyšlo v květnu 2016 a uzavřelo příběh Nathana Drakea, do října 2019 se prodalo 15 milionů kopií. V roce 2017 jsme se pak dočkali menšího samostatného dobrodružství Uncharted: The Lost Legacy zaměřeného na Chloe Frazen. Jedničku jsme si mohli na PS4 zahrát v remasteru díky Uncharted: The Nathan Drake Collection vydané v roce 2015.