Společnost Sony se netají záměrem vydávat na počítače více svých her. Nabídnout PC hráčům závody Gran Turismo 7 by tak dávalo smysl. To nově potvrdil Kazunori Yamauchi.

Šéf japonského studia Polyphony Digital a tvůrce série Gran Turismo byl během světového finále Gran Turisma v Monaku dotázán, zda jeho tým uvažuje nad portem závodní simulace na PC. Yamauchi pro GTPlanet odpověděl pozitivně s tím, že se tím zabývají a zvažují to.

Zároveň upozornil na úskalí. Gran Turismo 7 je podle něj velmi precizně vyladěný titul a není mnoho platforem, na nichž by hra mohla běžet nativně v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Pro Polyphony Digital je důležité zajistit dostatečnou plynulost, což by na slabším hardwaru mohl být problém.

Nicméně, Gran Turismo 7 nevyšlo pouze na PlayStation 5, ale také na PS4, takže by pro vývojáře neměl být problém slevit ze svých nároků a uzpůsobit hru pro větší množství počítačových konfigurací.

Připomeňme, že Gran Turismo 7 se před časem objevilo ve velkém úniku z databáze Nvidia GeForce Now.

Sony na PC vydala například God of War z roku 2018, Horizon: Zero Dawn, Days Gone, Uncharted: Legacy of Thieves Collection, Sackboy: A Big Adventure, Marvel’s Spider-Man a Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Přislíben je The Last of Us: Part 1 a vše nasvědčuje tomu, že dojde také na hardcore střílečku Returnal.

S porty pomáhá studio Nixxes Software, které Sony v létě loňského roku koupila. Tenhle tvůrčí celek má s podobnou prací bohaté zkušenosti.

Nedávno hra obdržela listopadovou aktualizaci. Přidala 4 nové vozy, včetně speciální edice závodního vozu Gran Turismo Red Bull X2019 25th Anniversary, BMW M2 Competition '18, Ford Sierra RS 500 Cosworth '87 a Nissan Silvia K's Aero (S14) '96. Dále trať Michelin Raceway Road Atlanta a v režimu Scapes nově najdete prostředí Osvětlení a Road Atlanta.