Po necelé roční exkluzivitě pro PlayStation 4 již za pár dní vychází kompletní edice Nioh 2 pro počítače včetně PlayStation 5. Nejen k této příležitosti si japonský časopis Famitsu pozval režiséra obou her, Fumihiko Yasudu, k rozhovoru.

Z něho vzešly hlavně zajímavé informace o dalším Nioh. Zajímavé hlavně z toho důvodu, že Nioh 3 vlastně není ve vývoji. Režisér se rozpovídal o tom, jak by si další díl představoval a co, pokud někdy vznikne, nabídne.

Zároveň také nabídl pohled na to, jak měl vypadat už první díl. Cílem studia Team Ninja bylo nabídnout otevřenější svět - něco, co by se blíže podobalo sérii Dark Souls od From Software. Pokud někdy dojde na třetí díl, tak by tentokrát něco takového využil a snažil by se hru udělat otevřenější. Yasuda také zmínil, že pokud by se třetí díl odehrával mimo Japonsko, pak by vývojáři zvolili zasazení do období Tří říší.

Nicméně je nutné podotknout, že třetí díl není ani v plánu. Uvidíme, jestli ledy prolomí již zmíněné vydání kompletní edice hry na PC a PlayStation 5. Kdo ví, možná se někdy dalšího Nioh skutečně dočkáme. Co byste si o otevřenějším světě a možném zasazení do Tří říší mysleli?