Už dvakrát jsme informovali o velmi speciálním, už několik měsíců trvajícím pátrání dabérů multiplayerové střílečky Team Fortress 2 po sendviči. Posledně jsme přitom naše hlášení uzavírali prohlášením, že se už těšíme na to, s čím banda dabérů ve složení John Patrick Lowrie (Sniper), Robin Atkin Downes (Medic), Gary Schwartz (Heavy, Demoman), Dennis Bateman (Spy, Pyro) a Ellen McLain (administrátorka) přijde příště. Události posledních týdnů ale předčily naše očekávání.

V první řadě se dá říct, že celé pátrání, v němž nějaký čas šlo spíš o nalezení Medica než sendviče, se stalo zase o něco šílenějším. A ne jenom proto, že se k celé akci krátce přidal také proslulý videoherní dabér Nolan North jako čaroděj Merasmus známý z halloweenských akcí a komiksů Team Fortress 2. Hlasy z jiných dimenzí, tajné kódy, útěk na motorce, eskalátory, Toyota Corolla z roku 2008, to všechno a mnohem víc se dabérům podařilo poskládat do série naprosto pošahaných událostí, které mají opět v první řadě bavit fanoušky kdysi velmi populární střílečky od Valve.

Faktem je, že celá zápletka, kterou John Patrick Lowrie označil názvy jako Search for Sandvich nebo Sandvich Saga, zatím nedává moc velký smysl. Ale jak se zdá, vadí to jen málokomu. Navíc ještě není konec, takže je možné, že všechny šílenosti, které si můžete prohlédnout a hlavně poslechnout v mnoha videích rozesetých v tomto textu, dosáhnou nějakého skutečného a smysluplného konce. A i kdyby se tak nestalo, nic to nezmění na faktu, že je stále znát, jak dabéry sága o sendviči baví. Potažmo že je pořád baví dělat fanouškům všemi dostupnými prostředky radost.

Asi nejlépe to dokazuje zatím nejnovější video, které se nebojíme označit jako za dosavadní vrchol celého snažení. Dabéři a jistá záhadná dáma, která se k pátrání přidala v jeho průběhu, se totiž sešli, aby nazpívali naprosto báječnou verzi klasického songu Mamma Mia od skupiny ABBA. A výsledek je přesně tak úžasný, jak to (doufejme) zní. Mrzí nás snad jen to, že se k této konkrétní skopičině nepřidal i už zmíněný Nolan North. Je sice pravda, že jeho hlas můžeme slyšet prakticky v libovolné hře, která byla vydána v posledních 20 letech, ale s Merasmem je přece jen všechno lepší. Možná s výjimkou snahy dokončit halloweenské kontrakty a alespoň jedno jediné kolo na mapě Ghost Fort za méně než 10 hodin.

Nezbývá tedy než čekat na to, jak bude příběh pokračovat v roce 2023. Nyní je jasné, že se skupina dabérů nezastaví před ničím a že je schopná střídat nejen šílené kousky, ale i žánry vyprávění jako ponožky, takže se opět těšíme na to, co přijde příště. Teď už se raději ani neodvažujeme hádat.