Nedávno jsme vás informovali o tom, že dabéři Robin Atkin Downes, Gary Schwartz, John Patrick Lowrie a Ellen McLain, kteří v multiplayerové střílečce Team Fortress 2 od Valve namluvili Medica, Heavyho, Snipera a administrátorku, zahájili pátrání po sendviči a vídeňském řízku. Toto pátrání ale dosud nedospělo k vytouženému konci, a tak v minulých týdnech zdárně pokračovalo. A postupně se stává šílenějším a úžasnějším.

Sendvič stále zůstává hlavním cílem všech dabérů, tedy s výjimkou Ellen McLain, která jen tu a tam vykřikne zcela náhodnou repliku administrátorky. Řízek už ale není prioritou, protože se skupině ztratil Medic. Ten byl po krátkém zhodnocení nedávných změn v pátrání naposled spatřen začátkem měsíce někde v pustinách Nového Mexika, kde si povídal s keři a se svým věrným holubem Archimedem. Bez legrace. Ostatní dabéři každopádně nemají tušení, kde zrovna je, a tak se veškerá snaha trochu komplikuje a nyní postupuje napříč menšími městy ve Spojených státech.

Dobrá zpráva alespoň je, že došlo k rozšíření celého týmu. Gary Schwartz si možná uvědomil, že kromě Heavyho dabuje také Demomana, a co víc, ke skupině se přidal Dennis Bateman, jenž namluvil Spye a Pyra. A výsledek je přesně tak skvělý, jak jsme doufali, zvlášť s ohledem na fakt, že si Bateman zjevně potrpí na vhodné oblečení. Oproti tomu Schwartzovi stačí páska přes oko a hned dokáže kdykoliv přecházet mezi touto dobou už velmi zoufalým ruským plešounem a skotským ožralou.

Pořád ale chybí Grant Goodeve a jeho Engineer a Nathan Vetterlein, který nadaboval Scouta. Bohužel stále platí, že Goodeve se s největší pravděpodobností nepřidá, pokud jde ale o Vetterleina, John Patrick Lowrie alias Sniper, který se zjevně ujal vedení celé pátrací akce, na Twitteru napsal, že se uvidí. Takže šance tu určitě je. Kdo ví, možná konečně celé pátrání po sendviči dospěje ke zdárnému konci, až se dostaví i Scout.

Celá věc je samozřejmě v jádru pořád víceméně soukromou akcí několika postarších pánů a jejich dámského doprovodu s cílem potěšit fanoušky Team Fortress 2. Tento cíl se ale zcela očividně daří naplnit, protože komunita každé nové video hltá plnými doušky. Přirozeně se tu a tam objeví i nezbytné kousavé poznámky spojené s faktem, že nám parta dědků, která je vybavená jen svými hlasy, mobilními telefony, dobrým vztahem ke svým rolím a touhou dělat lidem radost, dala za několik týdnů víc obsahu než celé studio Valve za několik let. A faktem je, že proti takovým poznámkám toho nelze moc namítat. Už se každopádně těšíme na to, s čím tahle úžasná banda dabérů přijde příště.