Co se to děje s Cyberpunkem 2077? Mohou se ptát fanoušci a nikdo by se jim nemohl divit. V očekávaném akčním RPG bude chybět další mechanika. Tahle je přitom s kyberpunkem dosti spojena.

Na začátku měsíce jsme se dozvěděli, že v Cyberpunku 2077 nepůjdou upravovat vozidla (ve světě ale budete moci najít speciální automobily), běhat po zdech a při rychlém cestování nebude vidět jízda metrem.

Přečtěte si také: Pustina Badlands a slumy v Heywoodu z Cyberpunku 2077

Pokud jste se těšili na využití dvou zbraní při přestřelkách, tak budete zklamáni. CD Projekt RED se rozhodl tuhle mechaniku do finální verze Cyberpunku 2077 nezahrnout. S informací přišel Marcin Momot, hlavní komunitní manažer hry, na Twitteru, kde odpovídal na otázku jednoho hráče.

Je to zvláštní. Dvě zbraně najednou využívá například přítel hlavního hrdiny Jackie a figurka V je vylíčena se dvěma pistolemi. Na druhou stranu v žádných záběrech (ani ve filmových trailerech) jsme neviděli, že by V držel najednou dvě zbraně.

Někteří hráči na internetu správně připomínají, že ke kyberpunku se přestřelky se dvěma zbraněmi přímo hodí, podobně jako v Matrixu. Bude vám vadit, že tuhle možnost v Cyberpunku 2077 mít nebudete?

Cyberpunk 2077 vyjde 19. 11. letošního roku na PC, PS4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky a majitelé nové generace konzolí od Sony a Microsoftu se mohou těšit na vylepšení, které je rozděleno na dvě fáze. První dorazí ještě letos, druhé někdy v roce 2021.