Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Něco se chystá. Po řadě teaserů se probudil oficiální twitterový účet sci-fi střílečky Crysis a vzkazuje nám příjem dat. Crytek v posledních měsících naznačoval remaster prvního Crysis ve svých prezentacích technologie CryEngine. Předešlá zpráva na Twitteru pochází z 13. 12. 2016.

- Remake Resident Evil 3 za 5 dnů vyexpedoval dva miliony kusů. Polovinu z toho tvoří digitální verze, uvedl Capcom. Japonská společnost rovněž upřesnila, že k tomuto datu má Resident Evil 2 remake na kontě 6,5 milionu kopií. Ke konci minulého roku byla série na 95 milionech prodaných kusů.

- Zemřel Rick May, dabér Soldiera v Team Fortress 2. Maye postihla v únoru mozková mrtvice, z které se zotavoval v pečovatelském domě, ale bohužel se nakazil koronavirem Covid-19. Bylo mu 79 let.

- Bude Blizzcon 2020? To v současné době neví ani Blizzard, který sleduje globální pandemii koronaviru Covid-19 a o uspořádání Blizzconu rozhodne v příštích několika měsících. Konat se má v listopadu.

- Arkádové závody Burnout Paradise Remastered vyjdou na Nintendo Switch v červnu letošního roku.

- Ubisoft hlásí zpoždění čtvrté sezóny For Honor. Nyní je v plánu na 11. 6. Vývojáři se rychle přizpůsobili změně (práce z domova), ale přesto to mělo dopad na přípravu nového obsahu. Hráči dostanou kompenzaci ve formě některých oblíbených aktivit, které se do hry vrátí. Podrobnosti zveřejní Ubisoft později.

- Strategii Total War: Shogun 2 si budou moci všichni zájemci na PC vyzkoušet od 27. 4. do 1. 5. v rámci víkendového hraní na Steamu, odhalila SteamDB.

- I přes koronavirus se minulý týden ve Velké Británii nejlépe prodávala novinka Final Fantasy VII Remake. Následuje Call of Duty: Modern Warfare, Animal Crossing: New Horizons, FIFA 20 a Mario Kart 8 Deluxe. Zájem je nadále o GTA V, které skončilo na devátém místě, zatímco The Last of Us: Remastered se vyšplhalo na místo desáté.

- Nevyhnutelné se stalo skutečností - první hráč v online střílečce Valorant byl označen za podvodníka. Cheater si vysloužil permanentní ban, jak informuje Paul Chamberlain, jenž má anti-cheat systém na starost.

- Nějaký filuta se snažil zmást internet a upravil fotografii Miami zachycenou dronem, kterou poté vydával za první uniklý screenshot z Grand Theft Auto VI.

- Nintendo varuje hráče, aby k čištění Switche nepoužívali alkohol/dezinfekci, může poškodit plast. Místo alkoholu mají majitelé Switche na konzoli a Joy-Cony použít suchý, měkký hadřík.

- Aktualizace Wastelanders bude ve Falloutu 76 spuštěna dnes ve 13:59 našeho času. Pre-load je možný již nyní na PC, PS4 a Xboxu One.

- Remake Resident Evil 4 má být ve vývoji od roku 2018 v novém studiu M-Two, kterému vypomáhá část vývojářů z remaku Resident Evil 2 a Devil May Cry 5. Celkově má být tým větší než u RE2 nebo RE3.

- Capcom remake Resident Evil 4 nepotvrdil, ale hojné spekulace stačily k tomu, aby fanoušci začali vyjadřovat svůj názor. Spoustě z nich vadí, že Capcom neudělá remake Dino Crisis a Resident Evil Code: Veronica.