V polském Bloober Teamu se opravdu nenudí. Na cestě za králi hororového žánru nedávno dokončili Silent Hill 2 Remake, který má skvělé hodnocení a během tří dní se ho prodal milion kusů. Dnes na Xbox Partner Preview ukázali Cronos: The New Dawn. Hororově laděnou akci z pohledu třetí osoby, která vyjde v roce 2025 na PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5.

Krátká filmová upoutávka zaujala atmosférou. Video láká na pulzující surival horor, ve kterém se ponoříte hluboko do srdce smrtícího boje proti zdrcujícím nepřátelům. Při odhalování záhad zvráceného příběhu o cestování časem dojde i na boj.

Příběh se odehrává v nelítostné postapokalyptické budoucnosti v Polsku 80. let 20. století. Hrát budete za cestovatele časem, který je zároveň agentem tajné organizace. Byl vyslán zpět v čase, aby do budoucnosti přivedl důležité osoby, které nepřežily apokalypsu.

„Aby hráči splnili misi, musí přežít smrtící pustinu plnou monstrózních ohavností vytvořených kataklyzmatickou událostí známou jako ‚Změna‘, která bude výzvou pro bojové schopnosti hráčů,“ píše se v tiskové zprávě.

„Přežití ve zpustošeném světě, kde nebezpečí číhá na každém kroku, vám zajistí jedině pečlivé plánování a skvělá strategie. Budete muset čelit odpudivým nepřátelům, vzniklým z posledních zbytků lidského pokolení. Máte-li je porazit, musíte naplno využít všech svých zbraní. Při boji rozhodují o životě, nebo smrti i ty nejmenší detaily.“

„Po úspěchu Silent Hillu 2 jsme hrdí na to, že můžeme představit Cronos, vzrušující novou značku Bloober Teamu,“ řekl Piotr Babieno, generální ředitel Bloober Teamu. „Tímto survival hororovým titulem, který je přirozeným vývojem tvůrčí vize a strategie našeho studia, pokračujeme v našem odhodlání nově definovat hororový žánr.“

„Spojením temné hororové atmosféry s neomezeným potenciálem science fiction slibuje Cronos nový survival zážitek. Nemůžeme se dočkat, až se o něj v roce 2025 podělíme se světem,“ dodal.