Společnost Sega potichu připravuje návrat kultovních sérií Crazy Taxi a Jet Set Radio. Podle agentury Bloomberg má jít o velkorozpočtové projekty, které mají restartovat obě značky a uspět po celém světě.

Zajímavé je, že návrat Crazy Taxi a Jet Set Radio má zapadat do dříve oznámené iniciativy Super Games. Sega jako příklad úspěchu uvádí battle royale hit Fortnite od Epic Games. Z toho důvodu mají být hry bezplatné, dostupné na řadě platforem, mít multiplayer a různé předměty a události, které mají podpořit utrácení za mikrotransakce.

Co se vydání týče, tak oba projekty nemají přesně stanovené termíny a s ohledem na délku vývoje mohou být ještě zrušeny. Pokud ale půjde vše dobře, tak návrat Crazy Taxi by se měl uskutečnit v roce 2024 nebo 2025. Šílené arkádové závody mají být ve vývoji déle než rok.

Otázkou je, jak k restartu tvůrci přistoupí. Arkádové závody i bláznivé dovádění na kolečkových bruslích se dají přetvořit v multiplayerové hry. Jen aby Sega moc netlačila na pilu a nesnažila se do sebemenší části naroubovat mikrotransakce a NFT.