Už dlouho neplatí, že real-time strategie na konzole nepatří. Dokládá to i příchod válečné strategie Company of Heroes 3, která na PlayStation 5 a Xbox Series X/S vyjde 30. 5. letošního roku. Je to poprvé, co se tahle 17letá série podívá na konzole. PC verze Company of Heroes 3 vyšla na začátku tohoto roku.

Real-time strategie zasazena do období druhé světové války ve Středomoří a severní Africe, kde se odehrály jedny z nejkrvavějších bitev mezi spojeneckými silami a silami Osy, bude mít na konzolích speciálně upravené uživatelské rozhraní. Hra bude samozřejmě podporovat hraní na ovladači (i klávesnici s myší) a zahrne taktickou pauzu, abyste mohli zastavit akci, prozkoumat bojiště, naplánovat své útoky a pustit se do akce.

V současné době bohužel nebylo potvrzeno, zda české titulky z PC verze budou přítomny také na konzolích.

„Company of Heroes 3 přináší příběhy ze série, které se odehrávají přímo v terénu, na zbrusu novém válečném bojišti a odhaluje nové autentické taktiky, frakce a spoustu dosud nevyprávěných příběhů z druhé světové války. Středomoří je místem rozmanitosti, od větrných italských horských průsmyků až po drsné severoafrické pouště a pobřežní výhledy. Na této nové frontě vede rychlost,“ uvádí tisková zpráva.

Těšit se můžete na dvě příběhové kampaně pro jednoho hráče, jednu zasazenou do severní Afriky a druhou do Itálie, a na multiplayerový režim.