Na začátku současné generace konzolí britská společnost Codemasters při vývoji oficiálních závodů s licencí Formule 1 několikrát mírně zakopla, ale postupně se z problémů dostala a poslední dva díly F1 jsou velmi dobré hry. Lze tak říci, že licence je v dobrých rukou. Codemasters postupně svou sérii vylepšují o nové režimy, lepší model ovládání i fyziku formulí. K tomu se tvůrci rozhodli vrhnout i do světa esportu, což fanoušci kvitují.

Pokud jste příznivci her F1 od Codemasters, tak pro vás mám dobrou zprávu. Vývojáři oznámili, že prodloužili licenci do roku 2025 s tím, že když budou chtít, mohou mít práva i na roky 2026 a 2027. To znamená, že mohou v klidu pracovat na nových dílech, včetně těch určených pro novou generaci konzolí PlayStation 5 a Xbox Project Scarlett. Očekáváme, že první F1 pro nové konzole bude na trh uvedena v roce 2021.

Codemasters mají licenci na F1 od roku 2008, první jejich hra z prostředí Formule 1 vyšla v roce 2009 na Wii a PSP a o rok později následoval plnohodnotný díl F1 2010.

„Jsme rádi, že můžeme prodloužit naše dlouhodobé partnerství s vrcholovou značkou motorsportu. Sportovní i herní série směřují od jednoho silného momentu k druhému a příchod nových platforem, obchodních modelů a oblastí v kombinaci s rychlým růstem F1 Esports Series nám poskytuje odrazový můstek k ještě většímu úspěchu. Chtěl bych poděkovat týmu za neuvěřitelně tvrdou práci, kterou do této franšízy za posledních deset let vložil a těším se, až uvidím inovace, kterými překvapíme a potěšíme naše současné hráče a přivedeme nové fanoušky do vzrušujícího světa Formule 1,“ prohlásil Frank Sagnier, generální ředitel Codemasters.