Společnost Paradox Interactive znovu odložila konzolové verze Cities: Skylines 2. Dle všeho mají vývojáři větší problémy, než se původně předpokládalo. Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S možná ani letos město budovat a spravovat nebudete.

Hráči na počítačích mohou Cities: Skylines 2 hrát od října minulého roku, i když hra je špatně optimalizovaná, obsahuje chyby a má málo obsahu (více v naší recenzi). Na současnou generaci konzolí měla vyjít ve stejný den, ale byla odložena na jaro 2024 kvůli dodatečnému doladění. Pak byla odložena v dubnu s odůvodněním potřeby další optimalizace. V té době tým doufal ve vydání v říjnu 2024. K tomu ale nedojde.

Tvůrcům se zatím nepodařilo dosáhnout cílů v oblasti stability a výkonu. To ovlivňuje celkový zážitek. V srpnu by nová verze hry měla projít důkladnou revizí. Poté určí, zda budou schopni oznámit pevné datum vydání, nebo zda budou muset řešit další problémy.

„Chápeme, že je to pro vás zklamání a že to není to, v co jste doufali,“ omlouvají se vývojáři na fóru Paradoxu a děkují za podporu. Také se zavázali, že budou nadále informovat o vývoji, i v případě, kdy aktualizace nebudou pozitivní.

Kromě toho byly odloženy plány na další dodatečný obsah. Cities: Skylines 2 je dostupné v Game Passu. Až vyjde na Xbox Series X/S, tak bude v předplatném i tato verze.