Čínská společnost NetEase s veterány Ubisoftu otevřela velké studio. Jmenuje se Bad Brain Game Studios a najdeme ho na dvou místech v Kanadě, kde se to talenty jen hemží. Konkrétně v Torontu a Montréalu. Nedávno studio s dvěma pobočkami otevřel s NetEase také Paul Ehreth, hlavní designér hry Control.

Zpět k Bad Brain Game Studios. Na postu šéfa najdeme Seana Crookse, který byl producentem u Watch Dogs: Legion a Driver: San Francisco. Podle NetEase se tým již rozrostl o vývojáře z trilogie Watch Dogs, Far Cry 2, Driver: San Francisco, Child of Light, Just Dance, Army of Two a Splinter Cell: Conviction a Blacklist.

Sean se k založení studia vyjádřil takto: „Je mi ctí vést tenhle talentovaný tým vývojářů v Kanadě. Všichni jsme nadšení, že můžeme vytvářet smysluplné a zapamatovatelné momenty. NetEase nás s velkým srdcem přivítalo a poskytlo nám velikou podporu a kreativní svobodu k tomu abychom mohli dělat co umíme nejlíp. Naše první hra je velmi vzrušujícím projektem, který nám dává příležitost přemýšlet s otevřenou hlavou.“

První hra od Bad Brain Game Studios bude příběhová akční adventura zasazena do zbrusu nového otevřeného světa. Autoři se inspirovali kultovními filmy z 80. let, kde se mísí prvky dobrodružství a hororu. Při práci využívají Unreal Engine 5.

Nová skupina by však neměla být nijak spojena s pobočkou NetEase Montreal, která byla založena v roce 2019 a nedávno na své palubě přivítala jiného veterána série Watch Dogs, Jonathana Morina.

Koneckonců NetEase v poslední době nezahálí a nabírá ve velkém. Může si to dovolit, jelikož v Číně se po Tencentu nachází na druhém místě jako herní gigant.

Například Hiroyuki Kobayashi, veterán z Capcomu, který svou kariéru rozjel jako programátor prvního dílu Resident Evil a následně jako producent série Dino Crysis, oznámil, že Capcom opouští, aby se přidal k týmu NetEase.

V roce 2021 zase společnost koupila studio Grasshopper Manufacture, které vyvíjí sérii No More Heroes. A ještě v Asii zůstaneme, protože tvůrce Yakuzy, Toshihiro Nagoshi, se také přidal k NetEase.

Zmínit se sluší také koupi pařížského studia Quantic Dream za blíže neupřesněnou sumu. Quantic Dream jsou známí svými filmově zaměřenými tituly Heavy Rain, Beyond: Two Souls nebo posledním Detroit: Become Human. Nyní chystá Star Wars Eclipse.