V případě velkých MMORPG je zvykem jednou za čas zveřejnit propracovaný cinematic trailer, který sice nereprezentuje podobu samotné hry, ale minimálně dokáže navnadit na nové rozšíření nebo pokračování příběhu. Nejinak je tomu i v případě The Elder Scrolls Online od studia ZeniMax Online a Bethesdy. Včera došlo na PC a Macu k vydání nového datadisku s názvem Blackwood, který je součástí celoročního dobrodružství známého jako Gates of Oblivion. Při té příležitosti tu tak máme nový cinematic trailer, jenž mimo jiné láká na návštěvu Oblivionu, nehostinné říše, kterou můžete znát zejména z nezapomenutelného RPG The Elder Scrolls IV: Oblivion z roku 2006. Ano, „Oblivion“ je naše oblíbené slovo pro tento den.

Usměvavé stráže, které se pomalu a na věky věků topí v řece lávy, tu nejspíš tentokrát nenajdeme, ale i tak nepochybně Oblivion v podání The Elder Scrolls Online nabídne víc než dost obsahu a příležitostí pro nová dobrodružství. Datadisk Blackwood láká také na možnost navštívit stejnojmenný region, nový systém společníků nebo na příběh odehrávající se 800 let před událostmi hry The Elder Scrolls IV: Oblivion. V jeho centru pak nestojí nikdo jiný než Mehrunes Dagon, daedrický princ destrukce.

Přečtěte si také: Nové rozšíření pro Elder Scrolls Online odkryje další část historie

Pokud při sledování cinematic traileru tápete a nechápete, co se děje, žádný strach. Filmové upoutávky MMORPG ze světa The Elder Scrolls na sebe totiž zpravidla dějově navazují, a tak je nejnovější trailer přímým pokračováním tažení jedné výpravy, která započala v oznamovacím videu zveřejněném před několika měsíci při příležitosti odhalení datadisku Blackwood. Tento trailer najdete pro připomenutí níže.

Zatímco uživatelé PC, Macu a dokonce Stadie mohou již obsah nové expanze vstřebávat plnými doušky, majitelé konzolí si budou muset ještě několik dnů počkat. The Elder Scrolls Online: Blackwood vyjde ve verzi pro PS4 a Xbox One 8. června/júna 2021.