Anno 117: Pax Romana nás zavede do vrcholného období Římské říše, konkrétně do roku 117 n.l., kdy Řím dosáhl svého největšího územního rozmachu a stál jako nejmocnější a nejvíce prosperující civilizace na světě. Hra má přinést jedinečnou možnost prožít dobu, kdy Řím nebyl jen vojenskou supervelmocí, ale také místem plným prolínání kultur, náboženství a technologií.

V roli římského guvernéra si zvolíte svou startovní provincii, kde začnete budovat a spravovat svůj kousek impéria. Na výběr máte mezi Latiem, které se nachází blízko samotného Říma a symbolizuje centrum říše s teplým klimatem a přirozenou blízkostí ke zdrojům moci, a Albionem, chladnější a vzdálenější provincií na okraji impéria, obývanou Kelty, kteří mají svůj vlastní způsob života a tradice.

Hlavním cílem hry je proces romanizace – tedy přizpůsobení provincií římskému způsobu života. Budete tedy muset balancovat mezi udržením římské identity a respektováním místní kultury, která v provinciích přirozeně existuje. Budete také řešit problémy spojené s udržením stability společnosti, potlačováním rebelií a hledáním kompromisů mezi vojenským dobýváním a zachováním místních tradic.

Hra klade důraz na realistické a detailní zobrazení Říma jako multikulturní říše a nevyhýbá se ani kontroverzním tématům, jako je obchod s otroky, ale zpracovává je s náležitou opatrností. Jako guvernér budete čelit mnoha rozhodnutím, která ovlivní nejen vzhled a vybavení vašich armád, ale také společenskou dynamiku v provincii. Jedním z rozhodnutí, které budete muset řešit, je, zda se budou obyvatelé držet tradiční římské tógy, nebo přijmou praktické kalhoty, které nosí místní Keltové, a které jsou pro Římany neobvyklé.

Anno 117: Pax Romana má vyjít na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S v příštím roce.