„Letošní rok je v mnoha ohledech zvláštní a s blížícími se vánočními svátky se každý bude snažit strávit ty poslední týdny v pohodě a s lidmi, ke kterým má blízko. Taková pohoda samozřejmě čeká i na hráče World of Tanks. Na letošních oslavách Vánoc a Nového roku se hráči zaměří na dvě věci: bitvy a ozdoby. Od 9. 12. do 11. 1. se malé horské městečko promění v tankistický ráj, kde si mohou svoje železné miláčky vyzdobit podle svých přání a představ. A to není všechno... Tankové vánoční město má zvláštního obyvatele: Chucka Norrise!,“ píše se v tiskové zprávě od Wargamingu.

Chuck vytvořil pro každého tankistu vlastní výzvu, v níž otestuje odhodlání a vytrvalost. Každý den bude k dispozici nová mise, kterých bude celkem 32. Některé odměny mají být skvělé, zatímco jiné mimořádně speciální, včetně speciálního slotu pro vozidlo Holiday Ops, které umožní hráčům zvolit si za velitele samotného Chucka.

„Hráči rádi říkají, že měl jsem být na druhé straně, když prohrají bitvu; no, teď to může být jen pravda,“ říká Chuck Norris, velvyslanec World of Tanks. „Jak všichni víte, i když jsou sázky na stole, nejsem ten, kdo se vyhýbá výzvě, a doufám, že moji kolegové tankisté jsou na mě hrdí, když přijmou Chuckovu výzvu!"

Stejně jako v loňském roce i ve Svátečních operacích jde o vydělávání sbírky ozdob při zdobení speciální slavnostní garáže. V tomto zasněženém městě je spousta věcí, od klavíristy, který vystupuje pro obyvatele, až po obrovský vánoční strom, který stojí na prvním místě. Oblékáním města hráči zvýší svou sváteční atmosféru a svůj současný výnos. Tankisté budou odměněni různými ozdobami a dekoracemi za vytváření vlastních ohňostrojů (i když za použití nepřátelských vozidel) a plnění zvláštních misí. Existují stovky ozdob, které je třeba sbírat, a 4 sbírky, které je třeba dokončit, aby si hráči vše mohli vyzdobit podle svého srdce.

Sněhurky jsou navíc zpět a každý den rozdávají speciální dárky. Každá ze čtyř Sněhurek je zodpovědná za konkrétní kolekci: Vánoce, Nový rok, Lunární nový rok nebo Kouzelný nový rok.

Přečtěte si také: World of Tanks na nové generaci konzolí

„Rok 2020 se chýlí ke konci a my chceme dát komunitě něco, co si zapamatuje,“ uvádí Max Chuvalov, ředitel globálního publishingu World of Tanks. „Sváteční operace jsou vždy naší největší událostí ve hře a je to perfektní způsob, jak si užít konec roku! Doufáme, že to opravdu každého dostane do sváteční nálady!“

Prázdniny jsou časem rozdávání a tento rok, i když je šílený, se nijak neliší. Všichni hráči - ať už jsou na seznamu Nice nebo Naughty List - po přihlášení najdou projev uznání: zcela nový Pz.Sfl. IC, německý stíhač tanků IV. Úrovně s automatickým podavačem.