Hra World of Tanks se rozšiřuje na PlayStation 5 a Xbox Series X/S v rámci zpětné kompatibility. Hráči masivně multiplayerových bitev s tanky se mohou těšit na lepší kvalitu hry i podporu cross-play a cross-progress. U next-gen verze mají hráči hrát v nativním rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu.

„Díky rychlejším časům načítání, stabilnějším a vyšším snímkovým frekvencím, vyššímu rozlišení a lepší vstupní latenci - budou tankisté schopni porazit své nepřátele jasněji než kdy jindy, a to díky síle nových konzolí,“ uvádí tisková zpráva společnosti Wargaming.

  • Vlevo World of Tanks na nové generaci konzolí, vpravo na staré generaci konzolí.

„S více než 20 miliony hráčů, kteří jsou aktuálně na PlayStation 4 a Xbox One, a hraním napříč platformami od léta letošního roku, bude World of Tanks Console nabízet zpětnou kompatibilitu pro konzole nové generace po celém světě. To znamená, že hráči mohou pokračovat ve svém snažení o nadvládu nad nejnovějším hardwarem společností Sony a Microsoft, pokračovat na svém osobním účtu z předchozí generace konzolí, zachovat si zasloužené úspěchy a v klidu pokračovat s novým zařízením,“ dodávají vývojáři.

Přečtěte si také: 10 zajímavých easter eggů z World of Tanks. Víte o nich?

Kreativní ředitel TJ Wagner řekl: „Jménem našeho týmu World of Tanks Console chci říct, jak jsem hrdý na to, že jsme jednou z prvních her jako servisní partneři, kteří oznamují zpětnou kompatibilitu na platformách nové generace. Náš úspěch za posledních 6,5 roku přinesl do naší hry více než 20 milionů hráčů a jsme nadšení, že našim tankistům dáme šanci vzít své ocelové oře do boje na nejsilnějších konzolích, jaké kdy byly. Milovali jsme každou sekundu naší cesty a nemůžeme se dočkat, až uvidíme, jak si naši hráči užívají vylepšený zážitek!“

World of Tanks je zdarma ke stažení pro PC, PlayStation 4 a 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

  • Vlevo World of Tanks na nové generaci konzolí, vpravo na staré generaci konzolí.