Codemasters nás v desetiminutovém videu zvou na cestu kolem světa ve výživných a především čistých gameplay záběrech z EA Sports WRC. Můžeme vidět zasněženou rallye Estonska z kokpitu vozu Škoda a postupně z dalších kamer. Druhou destinací je rallye Japonska v Hyundai a ve třetí opět sníh, tentokrát ve Švédsku.

Vývojáři takto chtějí ukázat odlišné prostředí a povětrnostní podmínky. Hráči oceňují, že video ukazuje záběry ze všech kamer, což usnadňuje utvoření názoru na hru. I když hodnotit hratelnost a pocit z jízdy z videa zkrátka nelze. Stejně tak je nutné počítat s kompresí YouTube, takže grafika bude o něco lepší.

Součástí EA Sports WRC bude více než 200 rychlostních zkoušek v 17 různých lokalitách současnosti i minulosti tohoto sportu. Seznam doplňuje přes 80 vozidel v 18 třídách. Tady si budeme moci zvolit i hybridní auta, historické kousky a futuristické stroje.

Milovníky rallye jistě potěší velmi dlouhé rychlostní zkoušky, které mohou měřit přes 30 kilometrů. Jezdit se bude na jaře, v létě, na podzim i v zimě, přičemž každé roční období má specifické výzvy, s nimiž se musíme vypořádat.

Pilotovat budeme vozy WRC, WRC2 a Junior WRC s jezdci, týmy a polepy ze sezóny 2023. V rámci dodatečné podpory dorazí Středoevropská rallye, která se jezdí v Německu, Rakousku a České republice.

EA Sports WRC vyjde 3. 11. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Za předobjednávku se do hry dostanete o tři dny dříve a získáte dodatečný obsah: VIP Rally Pass na pět herních sezón a balíčky polepů a vybavení pro Ford, Toyotu a Hyundai.

Připomeňme starší video zaměřené na všechny režimy. Režim kariéry doplní Builder Mode s možností postavit si vlastní vůz. Dále jsou taky momenty, škola rallye nebo multiplayer. V kariéře začnete od samotného začátku a z ničeho vytvoříte závodní tým. K dispozici budou úrovně obtížnosti FIA Junior WRC, WRC2 a WRC. Builder Mode se zaměřuje na kompletní stavbu vozu s mechanickými díly i interiérem. V momentech se dotknete nejikoničtějších momentů z 50 let rallye, kdy usednete do konkrétního vozu a v konkrétní situaci vám bude určen cíl, jenž musíte splnit. Další má Codemasters přidat později.

V Regularity Rally musíte zvládnout trať stanovenou rychlostí. Důležité je dobře poslouchat navigátora. Potom je tady klasická škola rallye, v podstatě výukový program, multiplayer až pro 32 hráčů, časovky, rychlá sólo jízda, fotografický režim a editor.