Kyberpunkové akční RPG Dex vyjde na Nintendo Switch. České studio Dreadlocks nečekaně oznámilo, že po PC, PS Vita, PS4 a Xbox One verzích si Dex budou moci zahrát i majitelé konzole/handheldu od Nintenda. V digitální podobě bude Dex na Switchi dostupné od 24. 7. 2020 za necelých 20 euro. Přítomny budou nejen české titulky, ale také český dabing.

Dex původně vyšlo před pěti lety na počítače (Early Access verze byla o rok dříve) a projekt byl financován přes Kickstarter, kde se vybralo 30 647 liber. Později se hra dostala na Xbox One, PlayStation 4 a PlayStation Vita. O port pro Switch se postará polské studio Qubic Games.

Dex je akční RPG, které se odehrává v napůl otevřeném světě a vizuálně připomíná plošinovku. Ve hře prožijete drsný kyberpunkový svět blízké budoucnosti, v němž vás čekají desítky ručně kreslených lokací, napínavé souboje, propracovaný vývoj postav a mnoho dalšího, které má za sebou Switch tituly Tharsis, Hyperparasite a připravuje také Good Night, Knight, Doorkickers a Real Boxing 2.

Oficiální popis hry Dex

Zvolte si svou vlastní cestu bohatým cyberpunkovým světem v tomto 2D akčním RPG! Bojujte, komunikujte, hackujte, objevujte...

Pod hrozbou smrti objednané z nejvyšších míst tajemnou a mocnou organizací, projdete městem Harbour Prime. Na cestě za porážkou systému navážete nečekaná spojenectví i nová přátelství. Kyberpunkové dobrodružství inspirované Blade Runnerem, nebo Neuromancerem, vám umožní zvolit vlastní herní styl: stát se tichým zabijákem, hackerem, diplomatem, či přímočarým ostrostřelcem.

Hra je navržená jako pokračovatel starších 2D plošinových a akčních her v kombinaci s moderními RPG elementy. V Dexu zažijete akční souboje v reálném čase, dospělý příběh i interaktivní dialogy.

Přizpůsobte si schopnosti, výbavu i augmentace postavy. Díky implantátům získáte nadlidské schopnosti a otevřete nové možnosti v otevřeném herním světě.

Revoluční mechaniky hackingu vám umožní vnořit se do hlouby kyberprostoru. Bojujte s viry, deaktivujte obrané věže, přetěžujte elektronická zařízení, ukradněte korporátní data a ochromte své protivníky.