Brněnskému studiu Madfinger Games se úspěšně podařilo opustil mobilní hry a přijít se svým prvním hitem pro počítače. Taktická first-person akce Gray Zone Warfare prodala přes milion kusů. Vývojáři v současné době chystají velkou aktualizaci s novým obsahem a dalším vylepšením.

Milion prodaných kopií umožňuje tvůrcům plně se věnovat realizaci kompletní vize hry Gray Zone Warfare. „Jsme nesmírně vděční všem, kteří nás podpořili a pomohli nám tohoto úspěchu dosáhnout. Nadšení, podpora a zpětná vazba nás inspirují k neustálému vylepšování a rozšiřování GZW abychom mohli poskytnout stále lepší zážitky pro všechny hráče,“ uvádějí v tiskové zprávě.

Hlavní zprávou jsou Night Ops. Update přidá cyklus dne a noci, který do hry vnáší dynamiku, která mění způsob, jak se hráči připravují a zapojují do boje. Hráčům přibývá nutnost přizpůsobit své plánování a taktiku v závislosti na denní době, díky čemuž zde máme nové možnosti strategie a větší znovuhratelnost. Nezbytnou výbavou budou brýle pro noční vidění (NVG), jenž umožňují hráčům udržet si výhodu ve scénářích s omezenou viditelností.

V Madfinger Games slibují zlepšený stealth, kdy ve tmě využijete krytí pro získání taktické výhody nad protivníkem. „Každý pohyb se tak stává promyšlenější a prožitek intenzivnější. Technologie nočního vidění je pečlivě nadesignovaná tak, aby co nejvíce napodobovala její reálné použití,“ uvádějí autoři.

K navigaci ve tmě můžete použít baterky. Ty poslouží také jako nástroj pro dočasné oslepení nepřátel v blízkém boji. Baterku můžete využít také pro signalizaci spoluhráčům, případně k hledání nepřátel skrytých ve tmě.

Do toho jsou tady lasery. Zlepšují přesnost míření, zejména za špatných světelných podmínek, což hráčům poskytuje taktickou výhodu v boji. Lasery můžete použití k označení cílů nebo k tiché komunikaci se spoluhráči.

Na základě zpětné vazby od komunity přidávají autoři velmi žádané funkce a opravy. Komunita se může těšit ještě na novou zbraň MP5. Ta přidává prvek nostalgie a univerzálnost arzenálu hráčů. „Užitečnost MP5 v boji na krátké a střední vzdálenosti ji činí cennou zbraní pro různé taktické situace. Zbraň nabízí řadu příslušenství, což umožňuje hráčům úpravy dle svého herního stylu,“ tvrdí.

V neposlední řadě jsou tady nové zájmové body v prostředí, které povzbudí hráče k většímu průzkumu mapy. Přinést mají nové zážitky a celkové zvětšují obsahovou zaplněnost ostrova Lamang.

„Zájmové body přidávají rozmanitost, díky čemuž každé místo působí jedinečně. Některé body mohou obsahovat loot, jiné nepřátele. Je to na hráčích, aby je objevili a prozkoumali,“ dodávají vývojáři.