Příznivci netradičních a zajímavých her mají jistě v hledáčku Scarlet Deer Inn, vyšívanou příběhovou plošinovku od znojemského studia Attu Games, které předtím vytvořilo Feudal Alloy.

Manželé Navrátilovi chtějí hráčům přinést emotivní příběh, zajímavé postavy, temné podzemí plné potvor a svět inspirovaný slovanským folklórem. Všechny snímky postav jsou opravdu vyšívané a hudbu si autoři tvoří sami pomocí tradičních nástrojů.

Eva Navrátilová na Twitteru (X) pravidelně zveřejňuje krátké ukázky, ale bez dalších detailů. Proto jsem se na ni obrátil, abych se zeptal, jak na tom hra je.

Prozradila mi, že v současné době mají hotovou technickou část, příběh a design. Nyní se soustředí na grafiku pozadí a postav. Jejich cílem je vydat Scarlet Deer Inn v letošním roce. Ještě předtím chtějí nabídnout demoverzi pro PC, pravděpodobně v rámci nějakého dalšího Steam Next Festu.

Níže můžete vidět ukázky ze zákulisí vývoje, včetně zmíněného vyšívání. Scarlet Deer Inn je ve vývoji pro PC, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.