Poněkud poklidný březen narušil jeden výjimečný týden, ve kterém vyšly hned tři velké herní novinky. Tato trojice bojovala na stupních vítězů v žebříčku nejprodávanějších her měsíce obchodu Xzone.

V pátek 22. března/marca nastal lítý souboj draků se samuraji. Ze střetu nakonec vyšla vítězně Dragon’s Dogma 2, za což vděčí primárně multiplatformnímu vydání. Capcom zde na poslední chvíli nezapomněl na fyzickou PC verzi, a ta obratem zamávala s prodeji u Xzone. Obchod si u této hry vyzkoušel dárek v podobě originální dřevěné krabičky.

PlayStation 5 exkluzivita Rise of the Ronin se tedy musela smířit s druhým místem, ale i to je fantastické umístění. Třetí v pořadí, Alone in the Dark, šel totiž do boje s dvojicí platforem a ještě příjemně nízkou cenou oproti ostatním novinkám.

Z dalších březnových titulů se do první pětky dostal port českého hitu Kingdom Come: Deliverance, jehož Switch verze poprvé přinesla fanouškovský český dabing na konzole. Oblíbená je i série MudRunner, jejíž odbočka Expeditions zaujala překvapivě vysoký počet fanoušků bláta.

Takto vypadá žebříček za březen u Xzone:

  1. Dragon’s Dogma 2
  2. Rise of the Ronin
  3. Alone in the Dark (2024)
  4. Horizon: Forbidden West
  5. Kingdom Come: Deliverance – Royal Edition
  6. Expeditions: A MudRunner Game
  7. Final Fantasy VII Rebirth
  8. Mario vs. Donkey Kong
  9. Diablo IV
  10. Helldivers 2

Nejprodávanějším herním konzolím stabilně vládne PlayStation 5 a v letošním roce obchod nečeká, že by tomu mělo být jinak. Na prvním místě je tedy PS5 (Slim). Následuje Nintendo Switch OLED a třetí je PS5 (Slim) v Digital Edition.

Na poli merche je na prvním místě kniha magazínu LEVEL 50 let videoher. U té se druhý dotisk stihl vyprodat dříve, než dorazil na sklad. Začátkem tohoto měsíce mají být dostupné další kusy. Na druhém místě je figurka Clickera, která se díky svému věrně nechutnému zpracování těší u fanoušků The Last of Us obrovské oblibě. Do první pětky se probojovali i originální Píseční červi od Xzone, pochutina z Arrakisu pro odvážné filmové gurmány.

  1. Kniha Level – 50 let videoher
  2. Figurka The Last of Us Part II – Armored Clicker
  3. Figurka Brawl Stars – Blind Box (náhodný výběr)
  4. Píseční červi Xzone Originals – s příchutí slanina a sýr 20g
  5. Polštář Minecraft – Caves