Uznávaná psychologická hororová hra Phasmophobia měla na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PlayStation VR2 vyjít už v srpnu, pak byla odložena na říjen a nyní je tady další zdržení.

Studio Kinetic Games se omlouvá všem, co na lovení duchů čekají. První odklad byl zapříčiněn požárem, který v létě vypukl v kancelářích týmu. Ale ani Halloween hra nestihne. Důvodem jsou nepředvídatelné problémy a optimalizace pro PS VR2 i konzole. Ta si měla vyžádat zásah do struktury kempu Maple Lodge, což jim ještě nějaký čas zabere.

Kemp Maple Lodge byl první novou lokalitou. Vytvořen byl poměrně rychle a bohužel bez ohledu na problémy s výkonem. Při portování na konzole si tyto problémy tvůrci uvědomili a vytvořili nové uspořádání. To obsahuje novou recepci, více místa pro schovávání, nové dekorativní předměty a lepší výkon ve všech ohledech. Něco z toho k vidění níže.

Nové datum autoři nezveřejnili. Oznámí ho v době, kdy si budou jisti, že ho stihnou. Pokud hrajete na PC, tak se v rámci Halloweenu můžete těšit na speciální akce s časově omezenými misemi a některými změnami na mapě.