Z finančních zpráv jasně vyplývá, že remaky série Resident Evil jsou úspěšné a každá předělávka de facto překoná tu předchozí. Letos jsme se dočkali remaku Resident Evil 4, kterého se za první dva dny celosvětově prodalo více než tři miliony kusů ve verzích pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a PC.

V Capcomu se netají možností vytvořit další remaky, i když Yoshiaki Hirabayashi v říjnu loňského roku malinko schladil očekávání fanoušků. Prohlásil, že v současné době na návratu Resident Evil Code: Veronica X nepracují. Nicméně v budoucnu remake tohoto spin-offu nevyloučil.

Teď se objevil průzkum, ve kterém se japonská společnost ptá fanoušků na různé věci. Především jde o obecné otázky týkající se značky a různých účtů Resident Evil na sociálních sítích. V poslední otázce průzkumu však máte možnost napsat, jaký další remake série Resident Evil byste chtěli. Na výběr je vše od Resident Evil 5 po Resident Evil: Revelations, ale jednu hru si příznivci přejí nejvíce: remake Resident Evil Code: Veronica X.

Od zveřejnění průzkumu dali fanoušci svou touhu po Code Veronica najevo také na sociálních sítích a požádali ostatní, aby tak také učinili. Touha je tak silná, že se dokonce Code Veronica na chvíli stala trendem na Twitteru. Spin-off původně vyšel v roce 2000 na konzoli Sega Dreamcast. Také jde o poslední díl, který je čistě hororový. Další už jsou více akční.

Je otázkou, zda Capcom skutečně dá na prosby fanoušků. Podobné průzkumu čas od času posílá. Jedno se dá teď očekávat, a to Resident Evil 9. Dle neoficiálních zpráv má být v pokročilé fázi vývoje.

Jaký remake série Resident Evil byste chtěli vy?