O sérii Resident Evil se v posledních dnech a týdnech mluví snad jako nikdy dříve. Vyšel remake Resident Evil 3, došlo na několik úniků o Resident Evil 8 (1, 2, 3, 4) a nyní tu máme něco o remaku Resident Evil 4. Tedy... podle všeho.

Magazínu VideoGame Chronicles to mělo potvrdit hned několik zdrojů. Resident Evil 4 Remake údajně pokročil do stádia plné produkce s vydáním naplánované na minimálně rok 2022. To by se shodovalo s nedávnými úniky od AestheticGamer, který na Twitteru říkal, že studio M-Two připravuje další remake, který vyjde v následujících dvou letech. Nemělo ovšem jít ani o remake Resident Evil Code: Veronica, ani Dino Crisis. Nikdo ale nečekal Resident Evil 4, protože už dříve bylo několikrát řečeno, že se remake čtvrtého (včetně pátého a šestého) dílu prostě neplánuje.

Samotný projekt pod vedením bývalého ředitele PlatinumGames Tatsuyi Minamiho v rámci již zmíněného studia M-Two, které naposledy vypomáhalo na remaku RE3, má také mít požehnání od tvůrce původní hry - Shinji Mikamiho - který aktuálně vede Tango Gameworks pod křídly Bethesdy a pracuje na chystaném Ghostwire Tokyo.

Nic víc v zásadě o projektu nevíme. Očekávat můžeme tak akorát hratelnost a vizuál podobný remakům Resident Evil 2 a Resident Evil 3, využití stejného enginu (tedy RE Engine) a vydání na PC a pravděpodobně i konzole současné a příští generace, tedy PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X.