Vydavatel NACON (dříve Bigben) a vývojáři z TEYON nám představili svůj simulátor monster trucků, Monster Truck Championship, jenž nám nabídne vzrušující, a především co nejrealističtější herní zážitek. Vžijete se do role jednoho z řidičů, nasednete do onoho obřího automobilu a vydáte se soutěžit hned v několika herních režimech po celých Spojených státech.

Jak už jsem řekl, Monster Truck Championship není žádná arkádovka, ve které budete skákat ze šílených výšek a při nárazu se na vašem voze objeví jen malé škrábnutí. Tento závodní titul se snaží být opravdovým simulátorem s propracovaným jízdním modelem a fyzikou. Triky ve hře navíc můžete vidět ve skutečných monster truck soutěžích.

Ve hře se vydáte celkem na 25 různých okruhů v jednom z 18 kompletně přizpůsobitelných vozidel s možností úpravy zrychlení, maximální rychlosti stability, přilnavost pneumatik a mnoho dalšího. Pro úpravu jednotlivých vozidel potom dostanete více než 50 prvků, které kombinují jejich výkon a styl.

A aby se hra nestala rychle repetitivní, vývojáři pro vás připravili spoustu herních režimů. Přesněji režimy freestyle, race, destruction, time attack a online režim, v němž si můžete prověřit své řidičské schopnosti proti dalším 7 hráčům. Zapomenout nesmíme ani na karierní mód, který je taktéž součástí hry a budete se v něm účastnit turnajů, vylepšovat svá vozidla, spravovat tým a finance. Pokud to vše uděláte, čeká vás už jen sladká odměna v podobě hodnosti mistra ve finále Monster Truck ligy.

Monster Truck Championship vyjde na PC, Xbox One, PS4 a Nintendo Switch během letošního podzimu.

Teyon je polské studio, které vytvořilo loni střílečku Terminator: Resistance a předtím například Urban Trial Playground a Worlds of Magic: Planar Conquest.