Ve studiu Madfinger Games to vypadá, že se dějí velké věci. Už v loni jsme psali o novém herním projektu, který se postupně rýsuje. Nyní to vypadá, že se chystá konečně velké oznámení.

Za celým projektem stojí zkušení vývojáři, kteří měli tu čest pracovat i na takových titulech jako je Mafie nebo Vietcong. Za sebou mají kvalitní mobilní kousky jako je třeba Shadowgun. Teď si ale chtějí ukrojit větší sousto, vyměnili Unity za Unreal Engine 5 a chystají daleko větší hru, která je svou ambiciózností tak moc velká, že přesahuje klasické mobilní tituly a poputuje na počítače.

Ono oznámení se pravděpodobně bude týkat právě této novinky. V příspěvku na platformě X (Twitter) toho sice moc není, ale víme, kdy se dozvíme nové informace. A to konkrétně 2. 11. 2023, název je stále utajovaný, ale bude potřeba být ve střehu. Cíl je jasně zadaný: Buď připraven, každý krok je důležitý.“

Je tedy dost možné, že se konečně dozvíme název realistické hardcore first-person střílečky pro počítače a pravděpodobně ji také uvidíme. Údajně se bude jednat o prémiovou hru, která nebude spoléhat na free-to-play model. Někteří dokonce debatují, že by se mohlo jednat o uzavřené alfa testování, ale to nedokážeme potvrdit a ani vyvrátit.

„I když je pro nás těžké opustit Unity po deseti letech, tak nám Unreal 5 umožní dosáhnout kvality, která může konkurovat nejlepším AAA hrám na trhu. Vždycky jsem chtěl vytvářet online světy a konečně nastal ten správný čas. Bude to ultrarealistická hardcore FPS,“ prohlásil loni Marek Rabas, zakladatel a generální ředitel Madfinger Games.

V loňském roce Madfinger Games navíc obdrželi 5 milionů eur od majitele TikToku skrze společnost Nuverse.