Za šest dnů budeme vědět, na čem dlouhých šest let pracovali ve Warhorse Studios. Z náznaků a pracovních inzerátů je víceméně jasné, že se dočkáme pokračování Kingdom Come: Deliverance. Dává to smysl i s ohledem na upravený CryEngine a technologie. Kam se ale hlavní hrdina Jindřich vypraví po dobrodružství v oblastech měst Sázava, Rataje nad Sázavou a Stříbrná Skalice?

Hráči, kteří dohráli tohle středověké RPG, vědí, že se Jindřich vydal na hrad Trosky, který je symbolem Českého ráje na Liberecku. Ten je ale od Kutné Hory celkem vzdálen. Proč vytahujeme tohle krásné město ve Středočeském kraji? Protože je tady zajímavá informace.

Warhorse koncem letošního ledna/januára natáčeli v Kutné Hoře. Dokonce je na internetu možné nalézt smlouvu s městem Kutná Hora a produkční společností, která zmiňuje přímo KCD 2, jak upozornil Kutnohorský deník a CzechCrunch. I když ve smlouvě je KDC 2 místo KCD 2.

„Poskytovatel umožní na základě této smlouvy uživateli natáčení včetně parkování filmové techniky audiovizuální tvorby – KDC 2 v následujících lokalitách města Kutné Hory: - Havlíčkovo náměstí, Jakubská ulice, Ruthardská ulice, ul. Pod Hrádkem, ul. Barborská a Vorlíčkovy sady,“ dočteme se ve smlouvě.

Z dalších náznaků lze usuzovat, že se do hradu Trosky podíváme. Kreativní ředitel Daniel Vávra se už v roce 2018 pochlubil 3D modelem toho hradu na svém twitterovém účtu a zmínka o Troskách je rovněž v kancelářích studia. A co se týče onoho pokračování, tak s ním se prořekl přímo Martin Klíma v DVTV.

Kingdom Come: Deliverance 2 potvrzují také insider Tom Henderson a dataminer billbil_kun.

Jako další víme, že v pražském studiu vedené Danielem Vávrou a Martinem Klímou jdou od léta 2019 všechny náklady na vývoj a tvorbu nové hry. Takže velký vývoj běží už pěkně dlouho. S ohledem na to bychom na vytoužené pokračování nemuseli čekat tak dlouho.

Teď už jen vydržet do čtvrtka 18. dubna/apríla. Nová hra od Warhorse Studios bude odhalena v osm večer našeho času. Tam se tyhle informace buď potvrdí, nebo smetou ze stolu.