Realistická first-person MMO střílečka Enlisted se chystá vstoupit do veřejné bety, aby si všichni hráči na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S mohli vyzkoušet bitvy z období druhé světové války. Vývojáři lákají na bitevní vřavu až pro 100 hráčů, která realisticky rekonstruuje skutečné druhoválečné bitvy.

Každý ze sta hráčů má na starost celou svou četu; jednoho člena čety přímo ovládá, zatímco ostatní řídí umělá inteligence, ale velitel družstva může rozdávat rozkazy a převzít kdykoliv kontrolu nad jiným vojákem.

Veřejná beta začne 8. 4. letošního roku a oproti stávajícímu uzavřenému testování pro majitele Founder's Packů, nabídne vylodění v Normandii (Operace Overlord trvající od 6. 6. do 30. 8. 1944) a bitvu před Moskvou (poslední fáze operace Barbarossa - 30. 9. 1941 až 20. 4. 1942).

Přečtěte si také: Nový Battlefield má mít zničitelné prostředí a přinést revoluční kampaň

Klíčové okamžiky druhé světové války obohatí nové vysoce realistické modely zbraní a vozidel, například kulomet Browning M1918A2 a útočná puška FG 42 II, stíhací letoun P-38J, německý tank Panzer IV, sovětský minomet RM-50 a další.

Před startem veřejné bety hodlají tvůrci vylepšit vyvážení a umělou inteligenci, stejně tak přidat aktualizovaný systém odměn a systém progresu, jenž je založen na Battle Passu s bezplatnými a volitelnými prémiovými „Battle Tacks“.

Přečtěte si také: Krvavá bojovka Chivalry 2 láká na betu a vypadá skvěle

Titul Enlisted byl oznámen již v roce 2016 studiem Darkflow Software a vydavatelem je společnost Gaijin Entertainment (War Thunder). Uzavřená beta probíhá od konce minulého roku. Pro přístup do veřejné bety nebudete nic potřebovat.

Pokud budete chtít hrát Enlisted na počítači, tak byste měli mít minimálně Windows 7 / 8 / 10 64-bit, procesor Intel Core i3, 8 GB RAM a grafickou kartu GeForce 660 nebo AMD Radeon řady 78XX. Na pevném disku je potřeba uvolnit alespoň 12 GB. U doporučených se uvádí Intel Core i5, 8 GB RAM a GeForce 1060 nebo AMD Radeon řady RX480.