Brněnské studio InGame pod vedením Jarka Koláře má budoucnost zajištěnou. Tým, který vytvořil loupežnou kooperativní střílečku Crime Boss: Rockay City, ovládl italský vydavatel Digital Bros, informuje server E15.

Digital Bros uvedl méně povedenou hru na trh v rámci své divize 505 Games a vlastnil šedesátiprocentní podíl studia. Zbývajících 40 % koupil od švédské investiční společnosti Varvtre.

Varvtre, které vede Bo Andersson Klint (bývalý šéf studia Starbreeze, kde vytvořili Payday), byla prvním investorem InGame Studios. Dle všeho byli v 505 Games s Crime Boss: Rockay City spokojeni, a tak se rozhodli vlastnit studio celé. A to navzdory špatným recenzím od novinářů i hráčů.

Kooperativní akce s Chuckem Norrisem vyšla na začátku letošního roku pro PC (přes Epic Games Store) a v polovině června následovaly verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Autoři nyní pracují na dodatečném obsahu, který zahrnuje placená rozšíření i bezplatné aktualizace. Podrobnosti tady.

Digital Bros vlastní 505 Games, DR Studios nebo Kunos Simulazioni (Assetto Corsa). Divize 505 Games vydala Control od Remedy, PC verzi Death Stranding či Don't Starve od Klei Entertainment.

Jarek Kolář pracoval čtyři roky v Bohemia Interactive na DayZ, dodatečném obsahu pro Armu 3 a Vigoru. Předtím strávil sedm let u vývoje Mafie v 2K Czech a poté studiu Hangar 13 a z pozic vedoucího projektu, producenta a hlavního herního designéra pracoval na legendárním prvním a druhém díle Vietcongu. Netají se tím, že by v budoucnu rád přivedl zpět Vietcong.