Samurajská open-world akce Ghost of Tsushima se ukazuje v novém videu. To má pouhou minutu a hlásá, že bouře přichází - respektive upozorňuje na blížící se vydání, které je exkluzivně pro PlayStation 4 stanoveno na 17. 7. 2020. Ve hře budou české titulky.

Ghost of Tsushima je poslední first-party exkluzivitou pro PS4. Další titul Sony neoznámila, místo toho představila nedávno první hry pro PlayStation 5, který se na trhu objeví koncem letošního roku. Uvidíme, zda se projektu od tvůrců série inFamous bude dařit podobě jako The Last of Us Part II. Survival thriller od Naughty Dog během prvních tří dnů prodal 4 miliony kusů.

V Ghost of Tsushima navštívíte nelítostné feudální Japonsko a ponoříte se otevřeného světa inspirovaném epickými příběhy samurajů. „Mongolská říše při svém tažení na Východ zpustošila koncem 13. století celé národy. Mezi japonskou pevninou a obrovskou mongolskou invazní flotilou, které velí nelítostný a prohnaný generál Khotun Khan, stojí pouze ostrov Cušima. Po první vlně mongolského útoku ostrov hoří a samurajský válečník Jin Sakai jako jeden z posledních členů svého rodu přežívá. Je rozhodnutý udělat za každou cenu cokoli, aby ochránil svůj lid a znovu získal svůj domov. Musí odsunout stranou tradice, které ho jako válečníka formovaly, najít si novou cestu zvanou Ghost a vést nekonvenční válku za svobodu Cušimy,“ uvádí tisková zpráva.

Recenze na hru budou moci vyjít 14. července v 16:00. Podívejte se ještě na nové artworky: