Gameplay záběry z taktické akce Unrecord vyvolaly velký rozruch. Mnozí nevěřili tomu, že takové věrnosti lze docílit, obviňovali vývojáře z velkého podvodu a připomínali Abandoned. Naopak jiní tvůrci práci tříčlenného nezávislého studia DRAMA bránili s tím, že není problém dosáhnout fotorealismu. Problémem ale často bývají animace a pohyby, které má Unrecord na velmi dobré úrovni.

„Objevilo se mnoho pochybností o autentičnosti gameplaye. Hra je vyvíjená v Unreal Enginu 5 a záběry ze hry jsou zachyceny ze spustitelného souboru a hrají se pomocí klávesnice a myši. Nejedná se o hru pro virtuální realitu,“ brání se studio.

„Dáváme v sázku vysoké výrobní náklady hry a naši celosvětovou pověst – pokud by byl Unrecord podvod, byl by to podvod jako hrom. Proto jím logicky není. Při vývoji Unrecordu nepoužíváme žádné reálné záběry ani externí renderování do Unreal Enginu. Unrecod je (ne)skutečný,“ dodává.

V doprovodu prohlášení zveřejnil kreativní ředitel Alexandre Spindler krátké video přímo z Unreal Enginu, aby každému dokázal, že nejde o žádné fingované záběry.

Už věříte? Taktická střílečka Unrecord s bodycam zatím míří pouze na PC. Dle autorů se nemusíme strachovat o systémové požadavky. Hru by si měli užít si majitelé starších sestav. Ti si pochopitelně nezahrají v kvalitě, o kterou vývojáři celou dobu usilují.

Že nejde o fake potvrzuje ještě redakce IGN. Ta požádala o možnost si Unrecord zahrát a obdržela demoverzi ze stejné úrovně. Video potvrzuje realistické prostředí a vizuální zpracování podpořené věrohodnou dynamikou. Je ale nutné myslet na to, že jde o projekt ve vývoji, jenž ještě nemá stanovený termín.

Studio DRAMA pokračovalo v odpovědích na otázky fanoušků a zabývalo se mimo jiné tím, zda Unrecord podporuje policisty, nebo je anti-policejní. Podle nich se ale nezapojuje do žádné zahraniční politiky a není inspirován žádnými skutečnými událostmi. Vyhne se jakýmkoli nežádoucím tématům, jako jsou diskriminace, rasismus a násilí na ženách a menšinách. Hra nebude mít žádný předpojatý nebo manýristický pohled na kriminální činy a policejní násilí.

Připomeňme, že hrát máme za policistu, jenž vyšetřuje různé zločiny. Hra je popisována jako směs titulů Firewatch a Ready or Not, přičemž má přinést jeden z nejbrutálnějších a nejautentičtějších zážitků.