Blizzard dnes odhalil pátou kontrol mapu a spolu s ní i nový animovaný short, který je tentokrát o D.Vě. Pojďme se tedy podívat blíže, na novou mapu – Busan, město, které je pro D.Vu jako domov a nejednou ho zachránila se svým MEKem před novým typem omniců.

Jako každá kontrol mapa má samozřejmě i Busan 3 části. První se nachází v jakési zahradě. Mapa má hodně zdí a sloupů, za kterými se můžete skrýt. Zóna pro zabírání objectivu je velmi malá a otevřená. V této části budou určitě velmi efektivní hrdinové se štítem, jako například Orisa a Reinhardt. Díky malému množství střech je velmi dobrou volbou i Pharah, která se nám při testování osvědčila i na dalších 2 částech Busanu.

Druhá část je lokalizována v centru města, na mapě je mnoho budov, balkónů a vyvýšených tras. Vcelku má mapa velké výškové rozdíly a poskytuje množství skvělých pozic pro Widowmaker. Její objectiv je však velkou částí skryt pod střechou a díky velkému množství krytí a nepřítomnosti lékárniček přímo u objectivu se osvědčí spíše agresivní tanci jako je Roadhog, D.VA nebo Winston.

Poslední a nejzajímavější částí je přímo MEKA základna, na které můžete spatřit i MEKy dalších členů týmu. Mapa nabízí velké množství kreativních „flanků“ a i přesto, že se nachází v uzavřené budově, má kompletně otevřenou jednu stranu, což znovu představuje dobrou příležitost pro Pharah, která se může pohybovat nad vodou, kam se jiní hrdinové nedostanou. S objectivem si vývojáři vyhráli, nacházejí se u něj zdi, které se vysouvají a zasouvají v přibližně 15 sekundových intervalech. Bude zajímavé vidět, jaké kreativní taktiky na tomto objectivu hráči vymyslí.