U příležitosti osmého výročí Stardew Valley prozradil Eric Barone důležitou informací. Očekávaná aktualizace 1.6 bude dostupná 19. března/marce letošního roku. Termín platí pouze pro počítačové verze. Na konzole a mobily se početné novinky dostanou později. Bude to co nejdříve, vzkázal autor.

Aktualizace 1.6 byla odhalena v listopadu/novembri 2022. Tehdy Barone varoval, že nebude obrovská. Chtěl ji zaměřit na moddery. Nakonec se ale stala obrovskou. Posuďte sami. Hra nabobtná o nový hlavní festival, dva nové mini festivaly, nový typ startovní farmy, nová tajemství, nové předměty a recepty na výrobu, více než 100 nových dialogů, zimní oblečení pro vesničany a další vylepšení a obsah, včetně obsahu zaměřeným na pozdější fáze hry. Mezi tím vším je ještě podpora multiplayeru pro osm hráčů na PC.

Stardew Valley má prodáno více než 30 milionů kopií. Barone připomenul probíhající celosvětové koncertní turné a brzy vycházející oficiální kuchařku. Dle něj se Stardew Valley daří více než kdy jindy a je vděčný za podporu. 30 milionů je pozoruhodné, na konci roku 2022 bylo hlášeno 20 milionů.

Poslední velká aktualizace dorazila v roce 2020 a obsahovala rozšíření herního světa o Ginger Island, nové postavy, dungeony, předměty, plodiny nebo další možnosti pro farmaření a úpravu domu.