Activision konečně promluvil o letošním Call of Duty. Oficiálního oznámení jsme se ještě nedočkali, ale má k němu dojít poměrně brzy. Místo toho černé na bílém víme, kdo na akční střílečce pracuje. Hlavním studiem jsou tvůrci série Black Ops z Treyarchu, kterým pomáhají Raven Software.

O Call of Duty promluvil prezident Rob Kostich během hovoru s investory. Během něho také prohlásil jednu zajímavost. Bezplatný battle royale mód Warzone měl pomoci týmům Call of Duty přehodnotit, jak a kdy mají odhalit nadcházející díl. „Nemůžeme se dočkat, až se s komunitou podělíme. Myslíme si, že to bude velmi odlišné a poutavější než to, co jsme kdy udělali,“ prohlásil Kostich.

Kostich potvrdil, že hra má kampaň i nespecifikované online režimy. Současně ještě víme, že Warzone bude úzce propojeno s letošním Call of Duty, stejným způsobem jako současné Modern Warfare.

Activision chce odměnit hráče a nabídnout jim nové zážitky, bez ohledu na to, zda se rozhodnou hrát pouze Warzone nebo prémiové hry. Není divu, že společnost myslí na Warzone, když ho hraje 75 milionů hráčů. Má se za to, že battle royale pomáhá prodávat Modern Warfare, což je win-win situace.

Přečtěte si také: Datamineři odhalili část obsahu nového Call of Duty

Dnes bude také spuštěna pátá sezóna Call of Duty: Warzone a Call of Duty: Modern Warfare. V rámci té dojde ke změnám na mapě Verdansk, kde se objeví vlak s kořistí a hráči se dostanou na dříve nepřístupný fotbalový stadion. Krom toho se klasický multiplayer rozšíří o nové mapy.

Obě studia posléze potvrdila, že na Call of Duty skutečně pracují. Treyarch má za sebou sérii Black Ops, oba týmy spolupracovali na Black Ops 4 z roku 2018.

Připomeňme, že podle spekulací se letos dočkáme nového Black Ops. Díl má být zasazen do studené války a nést název Call of Duty: Black Ops Cold War.