Black Myth: Wukong je zlaté. Vývoj hry skončil a vývojáři mohou zbývající týdny využít k další optimalizaci a vylepšování. Insider tvrdí, že hra na PlayStationu 5 běží dobře. Verze pro Xbox Series X/S byla odložena.

Nic nebrání tomu, aby akční RPG inspirované čínskou mytologií vyšlo 20. srpna/augusta letošního roku pro PlayStation 5 a PC. Současně s gold stavem tvůrci prosí, aby hráči a novináři nesdíleli žádné detaily, obrázky a videa. Chtějí zamezit spoilerům, protože Black Myth: Wukong je hra pro jednoho hráče s originálním příběhem a jedinečnou hratelností.

Zítra se můžeme těšit na nový trailer. Do té doby jsou tady potěšující informace od insidera. Ten na platformě X tvrdí, že hra na PS5 nabídne dva grafické režimy: 1440p při 60 snímcích za sekundu a 2160p při 30 snímcích za sekundu. Z toho lze soudit, že je optimalizace na dobré úrovni.

„Viděl jsem, že se spousta lidí obává, jak Black Myth: Wukong poběží na PS5. Mohu potvrdit, že verze pro PS5 je velmi dobře optimalizovaná,“ uvedl insider na X. Prý už loni na Gamescomu a v Chang-čou běžela hra na devkitech PS5.

Black Myth: Wukong láká na ohromující vizuální zpracování, fascinující říši plnou zázraků, úchvatnou krajinu a rozmanitý seznam nezapomenutelných postav na základě slavného románu Putování na západ (Journey to the West).

Hra nebude tak drsná jako Elden Ring, Dark Souls a jiní zástupci žánru soulslike. Hlavním hrdinou je Opičí král, jenž se musí vypořádat s mnoha důmyslně navrženými bossy a tvory z čínské mytologie. Při soubojích a průzkumu světa získává hrdina nové zkušenosti, aby se v budoucnu vypořádal s větší hrozbou.

Majitelé konzolí Xbox Series X a Xbox Series S musejí být trpěliví. Tyto verze byly z důvodu další optimalizace odloženy, nesplňovaly standardy studia Game Science. Dle všeho mají v týmu problém s optimalizací pro méně výkonnou konzoli Xbox Series S. A Microsoft vyžaduje hru vydat na obě konzole současně a s totožným obsahem.