Před několika dny na stránkách Kickstarteru úspěšně ukončila svůj projekt ruská vývojářská společnost Morteshka se svojí hrou Black Book. Původní plán autorů byl vybrat 35 000 amerických dolarů. To se jim povedlo hned 4,5krát splnit a od téměř 5000 přispěvatelů dokázali získat přes 163 000 dolarů. Pojďme se podívat, co uživatelé Kickstarteru, ale i nás na této slovanské hře tak zaujalo.  

Black Book je temná RPG adventura, která je založena na slovanské mytologii. Hrát budete za mladou dívku Vasilisu, jejímž osudem bylo stát se čarodějnicí. Ona se však rozhodla bojovat se svým údělem a zasnoubila se za svého milovaného. Osud se však nevzdává tak snadno a její milovaný za záhadných okolností umírá. S touhou zachránit svoji lásku ze spáru smrti se Vasilisa rozhoduje oprášit své kouzelnické dovednosti a vydává se pátrat po tajemné Černé knize, o které se říká, že dokáže vyhovět každému, kdo odhalí všech jejich 7 pečetí.

Příběh se však nebude točit jen kolem mladé čarodějnice, ale také jejich společníků. Každý z nich bude mít vlastní osobnost a vedlejší příběhovou linii, která odhalí jejich životní příběh. To vše v slovanských kulisách 19. století, kde se mýtus potkává s realitou. Vedle obyčejných lidí existují fantastická stvoření, elementární duchové a démoni. Někteří z nich jsou zlí, jiní ne. Přesto jen málo z nich je schopno vnímat, natož komunikovat s ostatními světskými bytostmi. Při jejich tvoření autoři používali staré texty klasických mýtů či ilustrace z lidových knih.

Hratelnost je rozdělena do dvou fází. První je klasická moderní adventura, kde procházíte jednotlivými lokacemi a komunikujete s ostatními postavami. Čas od času ale narazíte na souboj, který mixuje tahové strategie s karetními hrami ve stylu Slay the Spire. Vaše Černá kniha vám vždy nabídne část kouzel, ze kterých můžete vybírat útok či obranu. Kouzla jsou sice vždy vybrána náhodně, na vás ale bude, abyste si vytvořili odpovídající balíček kouzel z těch, které se na své cestě naučíte.

Hru zdobí i krásný audiovizuál. Mimo jiné Black Book bude obsahovat i anglický dabing, na kterém spolupracují zkušení dabéři jako například Sarah Anne Williams, kterou můžete znát jako Jinx z League of Legends, či Kyle Hebert, který již několik let dabuje postavu Rya v bojovce Street Fighter. Pokud však preferujete autentičnost, bude k dispozici i ruský dabing

To nejlepší jsme si však nechali na závěr. Vývojáři již vydali hratelný prolog, který se ukáže i v plné hře. Můžete si tak vyzkoušet vše, o čem jste si mohli v našem článku přečíst, a to úplně zdarma pro všechny majitele Steam účtu. A pokud by vás o hře zajímalo víc, určitě navštivte jejich stránky na Kickstarteru, kde svojí chystanou hru vývojáři představují do ještě větších podrobností.

Na Black Book se můžeme těšit v průběhu roku 2021, a to na PC a konzole PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.