Ben Irving a Chad Robertson se rozešli s BioWare a dalo by se říci, že to vzali. Ovšem i přesto, že tým opustili dva nejdůležitější lidi, tak BioWare se rozhodně nevzdává. I přesto, že od spuštění Anthem trápí řada problému, tak studio to rozhodně nechce vzdát a snaží se najít novou cestu, kudy by se hra mohla vydat a mohla si tímto napravit svoji pošramocenou čest.

Nedávné ticho naznačovalo opak a mnohý si mysleli, že s touhle loot shooter střílečkou je již konec. To byla ale falešná domněnka a jak se zdá, tak BioWare o svou hru rozhodně přijít jen tak nechce. V plánu je totiž naprosté předělaní herních mechanik, a to počínaje misemi přes loot systém až po design celého světa. Mnozí ze studia to dokonce nazývají „Anthem 2.0“ nebo také „Next Anthem“, tvrdí anonymní zdroje serveru Kotaku.com.

Dle některých náznaků by se mohlo jednat o naprosto novou hru, ke které by dosavadní vlastnící měli mít přístup zdarma. Nebo druhou formou aktualizací pro dosavadní titul. A právě formou aktualizací si prý není studio úplně tak jisté, a to hlavně kvůli časové ose, kdy neví, jestli aktualizace vydávat postupně nebo počkat na jednu finální.

Takže i přesto, že se Anthem označuje za již mrtvý, tak BioWare to tak rozhodně nebere a na hře pořád pracují stovky vývojářů. Co vy? Myslíte si, že titul má ještě šanci na druhý začátek? Přece jen, No Man's Sky se to povedlo.

Anthem vyšel na začátku letošního roku pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.