Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Podle seznamu volných pracovních míst v Cloud Chamber Studio je jasné, že si připravovaný čtvrtý BioShock zachová pohled z první osoby. Fanoušci se tedy aspoň v této oblasti nemusí obávat odklonu od předchozích dílů.

- Jaroslav Beck, hudební skladatel, který se proslavil ve filmové branži a je spoluzakladatelem Beat Games (autoři hitu Beat Saber), navrhuje, aby se GDC uspořádalo ve virtuální realitě. V ní bude mít šanci se každý zúčastnit, setkat se s přáteli a vidět novinky z herního odvětví. Je to podle něj ideální možnost v těžkých časech (koronavir) a ani by to moc nestálo.

- Příznivci War Thunderu se mohou těšit na novou hlavní aktualizaci s názvem Viking Fury. Do hry přidá švédská pozemní vozidla a nová pozemní, vzdušná a námořní vozidla pro další národy. Celkem se má jednat o více než 60 zcela nových válečných strojů. Například sovětský lehký křižník Sverdlov a americké letectvo zase stroj Douglas A-4B Skyhawk z vietnamské éry.

- Grand Theft Auto V nejprodávanější hrou ledna v oblasti EMEAA - Evropa, Střední východ, Afrika, Asie a Austrálie. Celkem se v prvním měsíci roku 2020 prodalo více než 15 milionů kusů her - 66 % z nich jsou digitální verze, 50 % PS4 verze, 18,8 % PC, 16,3 % Switch a 11,9 % Xbox One.

- Nový akční projekt s označením G.G. od PlatinumGames je v plánu na všechny konzole současné generace.

- Square Enix potvrdili, že nějakou dobu budou své hry cílit na obě generace konzolí PlayStation a Xbox. To je dobrá zpráva pro všechny, kteří ještě nějaký čas zůstanou hrát na PS4 a Xboxu One. Až později bude Square Enix vydávat hry výhradně pro PS5 a Xbox Series X.

- Ze studia Treyarch odešel výkonný producent Jason Blundell. Jde o jednoho z předních vývojářů série Call of Duty: Black Ops. Blundell byl současně klíčovým členem vývoje Zombies režimu a na značce se podílel od Call of Duty 3 z roku 2006. Podle spekulací má letošní CoD na starost právě Treyarch a vše prý nemá jít podle plánu.

- Když se Animal Crossing: New Horizons setká s Doom Eternal. Fanoušek vytvořil zajímavé video, které poukazuje, že obě hry vycházejí ve stejný den: 20. 3. 2020. První exkluzivně na Switch, druhá na PC, PS4 a Xbox One.

- Resident Evil 8 nebude vytvořen výhradně pro virtuální realitu, řekl známý insider AestheticGamer, který často přináší zajímavé zprávy o této hororové sérii od Capcomu.

- Counterplay Games slibují, že opravdu, opravdu brzy nám detailněji představí svou chystanou hru Godfall, která koncem letošního roku vyjde na PS5 a PC (přes Epic Games Store).

- Pokud máte rádi hry zdarma, tak Epic Games Store nyní rozdává adventuru InnerSpace. Od 5. 3. bude k mání GoNNER a Offworld Trading Company.

- Jeden člen fóra PrekladyHer.eu se pustil do češtiny pro PC verzi Plague Inc: Evolved. Pokud byste chtěli pomoct, hledá překladatele a korektory.

- Tvůrce úspěšného titulu Stardew Valley, Eric Barone, se ve svém příspěvku na Twitteru kromě poděkování fanouškům za čtyři dlouhé roky, kdy hra existuje, zmínil o přípravě aktualizace 1.5. Dále potvrdil, že neplánuje žádné placené DLC, pouze vytvoření a uvolnění dalších her.

- Vývojáři ze studia 4A Games v budoucnu možná implementují nejnovější vylepšenou verzi DLSS do jejich post-apokalyptické střílečky Metro Exodus. Bude to však ještě delší dobu trvat. Nová technologie DLSS je schopna zvětšit obraz z nižšího rozlišení a poskytnout skoro stejně kvalitní obraz jako nativní rozlišení.

- Závodní titul Overpass je dostupný na platformách PlayStation 4, Xbox One a PC prostřednictvím Epic Games Store. Verze pro Nintendo Switch dorazí 12. 3. Níže se můžete podívat na launch trailer.

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ ČLÁNKY VÍKENDU