Po měsíci jsme zpět, abychom vás seznámili s nejzajímavějšími hrami března. Po pečlivé debatě jsme vybrali kousky, které v tomto měsíci vyčnívají. Zabavit se budete moci v pohádkovém světě, prověřit nervy v hardcore pokračování samurajského RPG, ochutnat pravou chuť pekla nebo si nasadit headset a ponořit se do virtuální reality v novém, dlouho očekávaném Half-Life. Tak pojďme na to!

ORI AND THE WILL OF THE WISPS

11. března na PC, Xbox One - české titulky

Zajímá vás skutečný osud Oriho? V pokračování jeho dobrodružství ho odkryjete, a ještě si k tomu užijete emotivní a podmanivý příběh v komplexním exotickém světě, který připomíná pohádku. Využívat budete nově nabyté spirituální schopnosti, kouzla a útoky, abyste čelili opravdu velkým nepřátelům a dokázali vyluštit složité hádanky. Příjemným bonusem této akční plošinovky jsou české titulky.

NIOH 2

13. března na PS4

Příznivci Nioh budou nesouhlasit, že je v pohádkovém dobrodružství čekají velcí nepřátele. Pokračování samurajského akčního RPG titulu Nioh totiž servíruje skutečnou výzvu, u které prověříte své nervy. Při soubojích si ani na okamžik neoddychnete a prožijete brutální směs japonské mytologie, legend a historie.

MLB THE SHOW 2020

17. března na PS4

A co takhle potrénovat nervy bez prolití kapky krve? V MLB The Show 2020 to dokážete. A když budete hodně trénovat, tak vyhrajete celou soutěž. A věřte nám, že to bude cesta opravdu dlouhá a možná delší než v Nioh 2.

PANZER CORPS 2

19. března na PC

Panzer Corps 2 staví na úspěchu svého předchůdce, a kromě ultimátní strategické hry z období druhé světové války slibuje řadu změn. Přirozeným vývojem je přechod na plnohodnotný 3D engine - konkrétně se jedná o Unreal Engine 4. Současně chtějí vývojáři zůstat věrni kořenům Panzeru a vzdát hold klasickým strategiím z takzvané zlaté doby. Díky moderním technologiím jsou schopni základní šablonu vylepšit, zdokonalit, zlepšit zážitek z hraní a přinést hru i nové generaci hráčů, včetně rozlišení 4K.

DOOM ETERNAL

20. března na PC, PS4, Xbox One

Troufnete si odvrátit blížící se invazi démonů ze samotného Pekla! Své klávesnice, myši a gamepady byste měli připravovat na novou verzi Dooma Slayera. Ten má k dispozici unikátní dělo s plamenometem, prodloužitelné ostří a novou schopnost rychlého pohybu. Budete ještě rychlejší a smrtelnější než kdykoliv předtím. Dokážete si to vůbec představit?

A kdybyste toho měli málo, tak zároveň vychází ještě Doom 64. Tuhle klasiku dostanete zdarma k předobjednávce Doom Eternal.

ANIMAL CROSSING: NEW HORIZONS

20. března na Switch

Pokud zběsilá divočina není nic pro vás, tak můžete s Tomem Nookem utéct na opuštěný ostrov a ve společnosti barevných postaviček zažít nová dobrodružství. Nejprve je ale nutné vyhrnout si rukávy, sbírat materiály a vyrábět různé věci od praktického nářadí k životnímu blahobytu. To vše a mnohem víc na vás čeká v Animal Crossing: New Horizons.

HALF-LIFE: ALYX

23. března na PC (virtuální realita)

Half-Life je zpět, chtěli bychom vykřiknout do celého světa, ale není to tak úplně pravda. Místo běžného pokračování přináší Valve plnohodnotnou akci pro virtuální realitu, která se zaměřuje na Alyx Vance v době mezi Half-Life a Half-Life 2. Alyx bude stát za vznikem odporu proti Combine v City 17 a tajně bude pokračovat ve vědecké činnosti spočívající v provádění klíčových výzkumů a vytváření neocenitelných nástrojů pro pár lidí, kteří jsou dostatečně stateční, aby se postavili proti Combine. Každý den se hráči mají dozvědět více informací o svém nepříteli a každý den se budou snažit najít jejich slabiny.

BLEEDING EDGE

24. března na PC a Xbox One

Od tvůrců Hellblade a Enslaved přichází rychlá a frenetická týmová bojovka Bleeding Edge, která je popisována jako MOBA. Z různorodých hrdinů s mechanickými vylepšenými si sestavíte správný tým a postavíte se tváří v tvář nepřátelům. Ty budete zastavovat v čase, ovládat jejich myšlenky, řídit raketové střely a vypouštět elektrizující kytarová sóla. Pozor je nutné dávat nejen na protivníky, ale také na zrádný terén ve smrtelně nebezpečných arénách. Prostředí můžete využít ve svůj prospěch a získat převahu v momentech chaosu.

Iron Danger

25. března na PC

Nenápadná taktická bojovka Iron Danger zaujme jedinečným mechanismem ovládání času. Ten kombinuje taktickou hloubku tahových titulů se vzrušující real-time akcí. Ocitnete se ve světě vysokých hor, pralesů a klidných jezer. Zdánlivou pohodu naruší královna čarodějnic ze zmrzlého serveru, jež vede svou armádu na cestě za pomstou namířenou proti vládcům města Kalevala. Stanete se Kipunou, bystrou vesnickou dívkou, do které vstoupí starodávná síla propůjčující moc nad časem a smrtí. Zatímco jste vtahováni do války mezi městem Kalevala a armádami Seveřanů, kterým velí jejich královna Lowhee, musíte k ovládnutí této síly použít vlastní rozum. Vaším úkolem je ovládnout tuto moc a použít ji na ochranu lidského společenství, zatímco vaši nepřátelé ji chtějí využít ve jménu naprosté zkázy.

PERSONA 5 ROYAL

31. března na PS4

Persona 5 z roku 2017 je vylepšena, přináší nové postavy, důvěrné přátele, hlubší příběh, nové lokace k objevování a zcela nový mechanický hák umožňující nepozorovaný vstup do nepřístupných míst. Necháte se pohltit novým RPG zážitkem, ve kterém si nasadíte masku Jokera a připojíte se ke klanu Phantom Thieves of Hearts?

THE COMPLEX

31. března na PC, PS4, Xbox One, Switch

The Complex je interaktivní filmová hra, ve které se po masivním útoku biologickou zbraní v Londýně ocitnou dva vědci v uzamknuté laboratoři, kde jim dochází čas a vzduch. Hráči si vyberou vlastní dobrodružství a prostřednictvím svých kroků a vztahů s dalšími postavami se dostanou k jednomu z osmi napínavých zakončení.

MOUNT AND BLADE 2: BANNERLORD

31. března na PC (Early Access)

Poslední hrou z našeho výběru pro březen je Mount & Blade 2: Bannerlord. Dlouho očekávané středověké akční RPG se strategickými prvky bylo oznámeno již v roce 2012 a konečně vstupuje do předběžného přístupu. Ve srovnání se svým předchůdcem má být Bannerlord více o strategii, nabídne možnosti pro různé vztahy s postavami a pokročilý dialogový systém. Tak snad čekání stálo za to.

V BŘEZNU JEŠTĚ VYCHÁZÍ

  • Weakless - 4. března na PC
  • Murder by Numbers - 5. března na PC a Switch
  • Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX - 6. března na Switch
  • Yes, Your Grace - 6. března na PC
  • Avorion - 9. března na PC
  • Overpass - 12. března na Switch
  • Grand Guilds - 12. března na PC
  • Dead or School - 13. března na PS4 a Switch
  • Alder's Blood - 13. března na Switch
  • My Hero One's Justice 2 - 13. března na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Moons of Madness - 24. března na PS4 a Xbox One
  • Saints Row 4: Re-Elected - 27. března na Switch
  • One Piece: Pirate Warriors 4 - 27. března na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Railway Empire - 27. března na Switch
  • Operencia: The Stolen Sun - 31. března na PC, PS4, Switch

Napište nám do komentářů, na jakou hru se v březnu nejvíce těšíte a hlasujte v anketě. Uvidíme se a uslyšíme se na začátku dalšího měsíce u nového souhrnu zajímavých her.