Dobrá zpráva. Beyond Good and Evil 2 přežil řádění Ubisoftu, kdy francouzská společnost od července 2022 zrušila nejméně sedm různých projektů. Teď ujišťuje, že často odkládané pokračování akční adventury Beyond Good and Evil je nadále ve vývoji.

„Vývoj hry Beyond Good and Evil 2 pokračuje a tým usilovně pracuje na splnění ambiciózních slibů,“ uvedl mluvčí Ubisoftu pro PCGamesN.

Podobná prohlášení v souvislosti s touhle hrou jsme od Ubisoftu četli už několikrát, protože vývoj se vleče a zákulisní neoficiální informace nejsou nikterak pozitivní. Dle všeho má být titul stále v rané fázi vývoje a měl být interně restartován. Pravděpodobně poté, co Ubisoft v roce 2020 opustil hlavní tvůrce Michel Ancel.

Naposledy Ubisoft uvedl, že Beyond Good and Evil 2 vyjde do března 2024. Pokud se ale zprávy ukážou jako pravdivé, tak si počkáme přinejmenším o rok déle. Už teď je Beyond Good and Evil 2 nejdéle vyvíjenou videohrou. Duke Nukem Forever zvládl necelých 15 let, projekt Ubisoftu byl oznámen už v roce 2008. Po roce 2009 se hra odmlčela, aby se na E3 2017 vrátila.

Podobné problémy Ubisoft zažívá také u Skull and Bones. Pirátská akce byla šestkrát odložena.