Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Diablo 2 včera oslavilo 20 let. Carbot Animations ve spolupráci s Blizzardem při té příležitosti vytvořili vtipné animované video o cestování prostřednictvím portálů.

- Vývoj Metroid Prime 4 potichoučku pokračuje. Retro Studios najalo bývalého hlavního inženýra Treyarchu. Bharathwaj 'Bat' Nandakumar byl u vývoje Call of Duty, včetně PC verze Black Ops 4. Před několika měsíci řady Retro Studios rozšířili další tvůrci se zkušenostmi z AAA titulů, například Battlefield Hardline, Shadow of Tomb Raider, Borderlands 3, Crysis 3 nebo Halo.

- Remake Destroy All Humans! nás tentokrát vítá v Santa Modesta, fiktivním malém městečku na jihu Kalifornie.

- Xbox Series S nebude představen v červenci, ale o měsíc později. V červenci se Microsoft zaměří výhradně na first-party hry od Xbox Game Studios, včetně Halo Infinite, pro Xbox Series X.

- Microsoft mírní očekávání. Horlivě se spekuluje o oznámení nového Fable a návratu Perfect Dark. Aaron Geenberg na zprávu o oficiálních účtech těchto her na Twitteru poznamenal, že jde o běžný postup. Účty mají být neaktivní po celá léta.

- Valve v CS:GO testuje nový anti-cheat systém. Ten je ve fázi beta a cílem vývojářů je účinněji bojovat proti podvodníkům ve hře. Hráči byli zprvu nadšeni, ale dle všeho se podařilo novou ochranu obejít pouhou hodinu po začátku testu. Nová ochrana má prý i dopad na plynulost a optimalizaci hry, problémy jsou hlášeny na grafických kartách od Nvidie.

- Phil Spencer pogratuloval k vydání a úspěchu The Last of Us Part II (více než 4 miliony prodaných kopií za tři dny). Neil Druckmann, kreativní ředitel a viceprezident Naughty Dog, poděkoval a dodal, že se těší na představení nových her Microsoftu.

- Francouzský magazín Cowcotland zveřejnil cenu PS5 a příslušenství. Konzole se má dle serveru prodávat za 499 euro, digitální edice bez Blu-ray mechaniky za 399 euro, ovladač DualSense za 59,99 eur, HD kamera za 59,99 euro, Charging Station na gamepad za 29,99 euro, sluchátka za 179 euro, dálkový ovladač za 29,99 euro a stojánek pro vertikální umístění konzole za 19,99 euro. Vydání prý 20. 11. 2020.

- Polské studio The Astronauts se k Xbox Game Studios nepřipojí. Autoři připravovaného Witchfire nebudou mít prezentaci ani během červencového eventu Microsoftu zaměřeného na first-party hry. Už delší dobu se spekuluje, že americká společnost koupila minimálně jedno polské studio.

- Ubisoft láká na 2. července, kdy představí novou hru s kódovým označením Prisma Dimensions. Spekulace mluví o battle royale akci Hyper Scape od studia Ubisoft Montreal, která se řadí mezi AAA projekty, bude free-to-play a odehrává se ve futuristickém světě. Uzavřená beta na PC má být spuštěna v den představení hry, další týden má být veřejná beta a již 12. 7. má dorazit plná verze. Na konzole se má hra dostat koncem roku.

- Death Stranding bude na PC podporovat DLSS 2.0. PC verze hry dorazí 14. 7. 2020 a běží na technologii Decima Engine od tvůrců Horizon Zero Dawn.

- PlayStation 5 vypadá jako mimozemský vaflovač nebo tučňák navržený společností Apple, pronesl John Oliver ve svém pořadu Last Week Tonight. Současně ale zdůraznil, že ho vzhled nové generace konzole Sony nezajímá a vyzdvihl příchod exkluzivity Horizon Forbidden West. Na tu se obzvláště těší: „Chci zabíjet dinosauří roboty hořícími šípy a chci to hned teď,“ dodal známý moderátor a komik.