Včera večer byli mnozí zaskočeni, když se Baldur's Gate 3 objevilo na prezentaci State of Play od Sony. Tady Larian Studios oznámilo, že očekávané akční RPG vyjde koncem srpna nejen na PC, Mac a GeForce Now, ale také na PlayStation 5. Od té doby se mnozí ptají, zda si Sony zaplatila konzolovou exkluzivitu.

K ničemu takovému nedošlo. Larian Studios nehrají hru na exkluzivitu. Swen Vincke požádal komunitu o klid. Xbox Series X/S verzi své hry sice neoznámil, ale vše nasvědčuje tomu, že se Baldur's Gate 3 dostane i na novou generaci konzolí od Microsoftu. Jen to nebude zřejmě koncem srpna, nýbrž o něco později.

Dozvěděli jsme se také, že Baldur's Gate 3 bude mít lokální kooperaci. Na rozdělené obrazovce budete moci hrát se svým kamarádem, případně členem rodiny. Další potěšující zprávou je podpora sdílení postupu napříč platformami, takže vás nic nebude omezovat v tom hrát na PC a poté pokračovat na PS5. Online potom podporuje 4 hráče.

S tím souvisí ještě plná podpora ovladačů na PC. A co se hlavního antagonisty týče, tak toho si zahrajete sám J. K. Simmons, známý ze série Spider-Man. Ani v rámci světa videoher ale Simmons není žádný nováček, jak dokazuje Command & Conquer: Red Alert 3 nebo Portal 2.

„Ketheric je muž se složitými ambicemi a motivacemi, takže když jsme hledali někoho, kdo by mu propůjčil hlas, věděli jsme, že musíme spolupracovat se známým, výrazným hercem, který dokáže podat vybroušený výkon, jaký jsme chtěli – proto jsme se rozhodli obsadit J. K. Simmonse. I když jsme to očekávali, stejně nás překvapilo, jak moc jeho výkon pomohl prohloubit charakter postavy. V následujících měsících vám představíme další dva antagonisty – zůstaňte naladěni,“ vysvětlil tvůrčí ředitel Swen Vincke.

Pokud jste dostatečně nalákáni, tak Baldur's Gate 3 vyjde ve standardní edici, Deluxe edici a sběratelské edici. Majitelé Early Access verze na PC mohou automaticky počítat s tím, že obdrží Deluxe edici.