V posledních měsících bylo o připravovaném RPG titulu Baldur's Gate 3 celkem ticho, poslední zásadní aktualizace dorazila v únoru a přidala třídu druidů. Mnoho fanoušků si klade otázku, jak dlouho bude trvat současná fáze předběžného titulu. Lze očekávat její konec v průběhu tohoto roku? Odpověď na otázku se nyní dozvídáme z první ruky.

Swen Vincke, zakladatel Larian Studios, poskytl rozhovor magazínu Gamespot. „Opravdu se snažíme hru dokončit do příštího roku. Na letošek to rozhodně nevypadá,“ řekl.

Je tak jasné, že Baldur's Gate 3 v plné verzi vyjde nejdříve v roce 2022 a fáze předběžného přístupu bude ještě nějakou dobu probíhat. Vincke se rovněž omluvil za ticho v posledních týdnech. Důvodem je, že tým je velmi zaneprázdněn prací na určitých aspektech hry. Některé práce zabraly více času, než se očekávalo. Brzy se máme dozvědět nové informace o aktuálním stavu vývoje.

Vincke také poděkoval komunitě za četné připomínky, které chtějí vývojáři zapracovat do své práce. Na problémy budou brzy reagovat aktualizacemi hry.

Pokud čekáte na Baldur's Gate 3 pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, tak ty jsou prozatím jen hypotetické. Larian Studios o jejich vývoji rozhodnou až po dokončení PC verze.