V Larian Studios zrychlili a překvapují fanoušky zprávou o dřívějším vydáním PC verze Baldur's Gate 3. Očekávané RPG dorazí v plné verzi už 3. 8. místo 31. 8. Na druhou stranu verze pro PlayStation 5 se mírně odkládá. Z 31. 8. se přesouvá na 6. 9. Odklad není nijak drastický, ale je zajímavé, že ve stejný den vychází Starfield od Bethesdy na Xbox Series X/S a PC.

Vývojáři se pochlubili, že u PS5 verze dosáhli na 60 snímků za sekundu. Více času využijí k dosažení požadované technické laťky, která odpovídá jejich designovým ambicím. Současně nechtěli zdržovat PC verzi.

V Baldur's Gate 3 je více než 170 hodin filmečků. Jak poznamenal výkonný ředitel Michael Douse, je to více než dvojnásobek délky celého seriálu Hra o trůny a více než trojnásobek dialogů všech tří románů Pána prstenů dohromady.

Na začátku dobrodružství si vytvoříte vlastního hrdinu reprezentujícího jednu z 11 hratelných ras. Váš hrdina může patřit do jedné z 12 tříd a 46 podtříd.

Později může Baldur's Gate 3 vyjít na Xbox Series X/S. V tomto případě to není otázka exkluzivity, nýbrž technických problémů.

„Hráči na Xboxu, viděli jsme vaše otázky ohledně toho, jestli/kdy můžete očekávat Baldur's Gate 3 na Xboxu. Na verzi Baldur's Gate 3 pro Xbox jsme pracovali už nějakou dobu, ale narazili jsme na nějaké technické problémy - konkrétně s co-opem ve split-screenu. Na Xbox verzi BG3 stále pracujeme, ale ještě si nejsme natolik jistí, abychom ji oznámili.“