SnowRunner s vydáním rozšíření Public Energy vstoupil do své dvanácté sezóny. Do hry přináší čtyři nové mapy v Severní Karolíně, dvě nová vozidla a spoustu nových aktivit.

Všichni hráči, co se nebojí pořádné výzvy, mohou zabořit svá kola do bahna v Severní Karolíně, kde se budou podílet na výstavbě reaktoru a podpůrných zařízení jaderné elektrárny. Budou vozit vzácné a těžké vybavení, včetně samotného reaktoru.

Když zrovna nebudou plnit mise spojené s výstavbou, budou požádáni, aby pomohli místním zemědělcům při pěstování plodin, stejně tak budou pro místní institut monitorovat znečištění životního prostředí.

Jak je u SnowRunneru zvykem, tak žádné nové dobrodružství se neobejde bez nových vozidel. MTB 8106 je impozantní průzkumník díky své světlé výšce a vylepšenému motoru, který snižuje spotřebu paliva. Pro nejnáročnější úkoly je tady těžký nákladní vozidlo FEMM 37-AT, které zvládne jakýkoli terén a bez problémů dopraví veškerý náklad.

Tím končí třetí rok. Vývojáři to ale nebalí a navzdory březnovému vydání hry Expeditions nabízejí Year 4 Pass za 25 eur, který zajistí další čtyři sezóny nového obsahu. Za koupi tohoto season passu získají hráči čtyři exkluzivní skiny ANK MK28, International PayStar 5070, Caterpillar CT681 a Western Star 6900 TwinSteer. Skiny se odemknou hned.